Vuoden eurooppalainen 2021

Vuoden eurooppalainen -tunnustus

Eurooppalainen Suomi myönsi Suomen 25-vuotisen EU-jäsenyyden kunniaksi ensimmäistä kertaa Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen vuonna 2020. Historian ensimmäiseksi Vuoden eurooppalaiseksi valittiin vuonna 2020 Ylen EU-kirjeenvaihtaja ja pitkäaikainen toimittaja Susanna Turunen.

Vuosittain Eurooppa-päivänä 9.5. jaettava tunnustus myönnetään kiitokseksi ansiokkaasta eurooppalaisten arvojen, kansainvälisen yhteistyön ja demokratian puolesta tehtävästä työstä. Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen myöntämisestä päättää Eurooppalaisen Suomen hallitus saapuneiden esitysten pohjalta.

Kriteeristö

Vuoden eurooppalaiseksi valittavan henkilön on täytettävä seuraavat kriteerit:

  • Henkilön on oltava yli 30-vuotias Euroopan unionin kansalainen
  • Henkilö on työssään ja toimissaan edistänyt vähintään yhtä seuraavista teemoista:
    • Eurooppalaisten arvojen toteutumista
    • Eurooppalaista ja/tai kansainvälistä yhteistyötä
    • Demokratian toteutumista Suomessa, Euroopassa ja/tai maailmalla
  • Henkilö on toiminnallaan edistänyt keskustelua ja tietoisuuden lisääntymistä Euroopan unioniin ja Eurooppaan liittyvissä poliittisissa, yhteiskunnallisissa ja inhimillisissä kysymyksissä.
Vuoden eurooppalainen 2020 | EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turunen

Vuoden Eurooppalainen 2020: Susanna Turunen

Toimittaja, EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turunen on urallaan keskittynyt lähes viidentoista vuoden ajan erityisesti EU-asioihin ja toiminut sekä EU-erikoistoimittajana Suomessa että useaan otteeseen EU-kirjeenvaihtajana Brysselissä.

Hän on meritoitunut EU- ja Eurooppa-asioiden esiintuojana kotimaan mediassa ja toimittaa nykyisin muun muassa Ylen laajaa suosiota nauttivaa Eurooppa-uutiskirjettä.

Esitä Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen saajaa

Eurooppalaisen Suomen hallitus on kokouksessaan 25.3.2021 päättänyt avata haun Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen saajaksi vuodelle 2021. Voit esittää sopivaksi katsomaasi henkilöä tai henkilöitä alta löytyvän verkkolomakkeen kautta. Katso myös ohesta kriteerit, jotka tunnustuksella palkittavan henkilön on täytettävä.

Lomake on auki maanantaihin 26.4.2021 kello 23:59 saakka.

Kaikki esitykset viedään Eurooppalaisen Suomen hallitukselle, jonka vastuulla on tunnustuksen myöntäminen kriteerit parhaiten täyttävälle henkilölle.

Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen saaja julkistetaan Eurooppa-päivänä 9.5.2021 osana valtakunnallista ja digitaalista Eurooppa-viikon ohjelmakokonaisuutta. Lisätietoa päivän ohjelmasta löydät osoitteesta www.eurooppapaiva.fi.

Esitä Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen saajaa tämän verkkolomakkeen kautta.