Eurooppaliike

aurora borealis during night time
25

Eurooppaliike

Eurooppaliike on neljännesvuosisadan ikäinen yhteisö niille, joille eurooppalaiset arvot ja Euroopan unioni ovat tärkeitä ja puolustamisen arvoisia asioita. Meistä EU:n hyvät puolet ylittävät kiistatta kansainvälisen yhteistyön tuomat haasteet ja eurooppalainen yhteistyö on erityisesti Suomen kaltaisella pienelle maalle valtava voimavara ja turvaverkko.

Eurooppalaisen Suomen 3 500 henkilöjäsenen, viiden sisarjärjestön ja 10 aluejärjestöön ohella Eurooppaliikkeessä ovat mukana:

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK
Fingo – Suomalaiset Kehitysjärjestö ry
Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Akava
STTK
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK
SaferGlobe ry
Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry
Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry
Suomen ylioppilaskuntien liitto – SYL ry
Suomen Lukiolaisten Liitto
Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry
Finlands Svenska Skolungdomsförbund

eiffel tower during night time

Eurooppalainen Suomi

Eurooppalainen Suomi ry on suomalaisen Eurooppaliikkeen kattojärjestö ja osa 30 maassa toimivaa kansainvälistä European Movement Internationalia (EMI). Olemme Suomessa rekisteröity ja oikeustoimikelpoinen, voittoa tavoittelematon ja poliittisesti sitoutumaton rekisteröity yhdistys.

Poliittisesti sitoutumattomana kansalaisjärjestönä toivotamme kaikki Eurooppa- ja EU-politiikasta ja yhteisistä asioistamme kiinnostuneet eurooppalaiset mukaan toimintaamme.

Eurooppalainen Suomi pyrkii toiminnallaan lisäämään kansalaisten aktiivisuutta, keskustelua EU:sta ja eurooppalaisista teemoista sekä lisäämään ja parantamaan kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen vaikutusmahdollisuuksia Suomessa ja Euroopassa. Työtämme teemme paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti kansalais- ja vaikuttajaviestinnän, tapahtumien ja kampanjatoiminnan kautta.

Eurooppalainen Suomi on parempaa Eurooppaa rakentamassa – tule mukaan ja varmista rauhan ja eurooppalaisen yhteistyön jatkuminen myös tulevaisuudessa!

Liity mukaan suomalaiseen Eurooppaliikkeeseen täältä.