Vuotuinen Euroopan parlamentaarinen viikko järjestetään maanantaista alkaen, ja se kokoaa yhteen Euroopan unionin, ehdokasmaiden ja tarkkailijamaiden parlamentaarikot keskustelemaan talous-, budjetti-, ympäristö- ja sosiaaliasioista. Tämän vuoden viikkoa hallitsee COVID-19-kriisin vaikutus EU: n talouteen ja sen elpyminen. 

Eurooppa-neuvosto kokoontuu torstaina ja perjantaina keskustelemaan COVID-19:sta, terveys-, puolustus- ja turvallisuusasioista sekä eteläisen naapuruuden kumppanuudesta. Eurooppa-ministerit kokoontuvat tiistaina keskustelemaan Euroopan tulevaisuutta käsittelevästä konferenssista sekä EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden nykytilasta. 

Euroopan parlamentti

Tiistaina kansalaisvapauksien ja naisten oikeuksien valiokunnassa keskustellaan aborttioikeuteen ja oikeusvaltioon kohdistuvista uhista Puolassa. Torstaina ympäristö ja kansanterveys sekä teollisuus- ja tutkimuskomiteat kokoontuvat keskustelemaan COVID-19-rokotteiden tuotannosta, kun taas liikenne- ja matkailuvaliokunta esittää joukon ehdotuksia EU:n matkailualan auttamiseksi.

Euroopan komissio

Kollegio kokoontuu keskiviikkona keskustelemaan uudesta strategiasta, joka käsittelee ilmastonmuutokseen sopeutumista, alustatalouden työntekijöiden työolojen parantamista ja arviota roaming-sääntelyn tarkistamisesta. Puheenjohtaja von der Leyen pitää puheen tänään EU-ohjausjakson parlamenttien välisessä konferenssissa ja osallistuu myöhemmin viikolla pidettävään Eurooppa-neuvoston kokoukseen. Lisäksi hän osallistuu Atlantin neuvoston tiistaina järjestämään EU:n ja Yhdysvaltojen väliseen yhteistyötapaamiseen. 

Euroopan unioni neuvosto

Ulkoasiainneuvosto kokoontuu tänään keskustelemaan ajankohtaisista asioista, kuten Myanmarin, Etiopian tilanteesta ja G5 Sahel -huippukokouksesta, ja Yhdysvaltojen ulkoministerin odotetaan osallistuvan keskusteluun EU:n ja Yhdysvaltojen välisistä suhteista. Eurooppa-asioiden ministerit kokoontuvat tiistaina keskustelemaan Euroopan tulevaisuutta käsittelevästä konferenssista sekä EU:n ja Ison-Britannian suhteiden nykytilasta. Kalastusasioista vastaavat ministerit, sisämarkkina- ja teollisuusministerit sekä tutkimuksesta vastaavat ministerit tapaavat myös tällä viikolla. 

#EUviikossa

European Movement International: sisältö ja grafiikka