Tällä viikolla mepit osallistuvat valiokuntien kokouksiin ja valmistautuvat seuraavan viikon täysistuntoon. Komissio puolestaan julkistaa keskiviikkona Europe Beating Cancer Plan -ohjelman. Tutkimus- ja innovaatioministerit kokoontuvat huomenna ja keskiviikkona.

Euroopan parlamentti

Budjettivaliokunta äänestää tänään lausunnostaan ​​vuoden 2021 eurooppalaisesta ohjausjaksosta ja keskustelee komission kanssa, miten EU:n talousarviota on hyödynnetty COVID-19-rokotestrategian tukemiseen. Työllisyys- ja sosiaalivaliokunta ja aluekehitysvaliokunta äänestävät EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisiä sopimuksia koskevista lausunnoista. Työllisyys- ja sosiaalivaliokunnalle briiffataan myös komission vuoden 2021 työohjelmasta. Torstaina syövän torjumista koskevan erityiskomitean kokouksen osallistuu terveyskomissaari Kyriakides. Hän  esittelee Europe Beating Cancer Plan -ohjelman. Perjantaina ympäristökomitea äänestää hiilimaksusta EU:n ulkopuolisille maille, jotka kuljettavat tavaroita EU:hun, mutta joiden ilmastotavoitteet eivät ole riittävän korkeat. 

Euroopan komissio

Keskiviikkona, ennen 4. helmikuuta pidettävää maailman syöpäpäivää, komissio esittelee Europe Beating Cancer Plan -ohjelmansa. EU:n ulkoasiain päällikkö Josep Borrell tapaa tänä perjantaina Moskovassa venäläisen kollegansa Sergei Lavrovin keskustellakseen oppositiojohtajan Aleksei Navalnin ja hänen kannattajiensa pidätyksistä. Borrell tapaa myös Venäjän kansalaisyhteiskunnan järjestöjen ja korkeakoulujen edustajien kanssa. 

Euroopan unionin neuvosto

Tiistaina ja keskiviikkona tutkimus- ja innovaatioministerit kokoontuvat epäviralliseen kilpailuneuvoston kokoukseen.

#EUviikossa

European Movement International: sisältö ja grafiikka