Tällä viikolla parlamentaarikot osallistuvat vuoden ensimmäiseen täysistuntoon, jossa keskustellaan muun muassa EU:n rokotestrategiasta, sukupuolten tasa-arvosta, Yhdysvaltain poliittisesta tilanteesta ja Portugalin puheenjohtajakauden painopisteistä.

Komission odotetaan hyväksyvän tällä viikolla strategiansa Euroopan taloudellisen ja finanssialan itsemääräämisoikeuden vahvistamiseksi. Torstaina EU:n johtajat kokoontuvat huippukokoukseen arvioidakseen pandemiatilannetta ja EU:n rokotusohjelmaa.

Euroopan parlamentti

Tiistaina parlamentaarikot keskustelevat EU:n rokotestrategian nykytilasta. Parlamentti on keskiviikkona toimittanut äänestyksen ihmisoikeuksia ja demokratiaa maailmassa koskevasta vuoden 2019 mietinnöstä ja EU:n vastauksista. Keskiviikkona on tarkoitus keskustella Yhdysvaltojen tämänhetkisestä poliittisesta tilanteesta ja Portugalin puheenjohtajakauden ohjelman esittelystä. Äänestykset useista FEMM-valiokunnan mietinnöistä on esitetty myöhemmin tällä viikolla, mukaan lukien sukupuolinäkökulma COVID-19-kriisissä, EU:n sukupuolten tasa-arvon strategia ja naisten osallistuminen digitaalitalouteen.

Euroopan komissio

Tiistaina komission odotetaan hyväksyvän strategiansa Euroopan taloudellisen ja rahoituksellisen itsemääräämisoikeuden vahvistamiseksi. Lisäksi Turkin ulkoministerin Mevlüt Çavusoglun matkustaa torstaina Brysseliin tapaamaan Josep Borrellin.

Euroopan unionin neuvosto

Tällä viikolla ministerit eri neuvoston kokoonpanoissa saavat tietoa puheenjohtajavaltio Portugalin työohjelmasta. Euroryhmä puolestaan kokoontuu ja keskustelee muun muassa makrotalouden epätasapainosta euroalueella COVID-19-kriisin seurauksena. Tiistaina talous- ja valtiovarainministerit keskustelevat komission toimintasuunnitelmasta järjestämättömien lainojen torjumiseksi COVID-19-pandemian jälkeen.

#EUviikossa

European Movement International: sisältö ja grafiikka