Valkovenäläinen oppositiojohtaja Sviatlana Tsikhanouskaya osallistuu tänään Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan kokoukseen keskustelemaan maansa viimeaikaisista tapahtumista. Tämän lisäksi lisäksi parlamentin neljä uutta valiokuntaa valitsevat puheenjohtajansa ja varapuheenjohtajansa.

Euroopan komissio julkistaa uuden maahanmuutto- ja turvapaikkasopimuksen tämän viikon keskiviikkona. Torstaina ja perjantaina EU:n johtajat kokoontuvat Eurooppa-neuvoston erityiskokoukseen, jossa keskitytään sisämarkkinoihin, teollisuuspolitiikkaan ja digitaaliseen muutokseen sekä ulkosuhteisiin. 

Euroopan parlamentti

EU:n ulkoasiainvaliokunta päättää maanantaina uusista suosituksista, koskien EU:n ja Valko-Venäjään suhteita. Torstaina komission varapuheenjohtaja Margaritis Schinas ja sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson esittelevät Euroopan parlamentin jäsenille uuden maahanmuutto- ja turvapaikkasopimuksen kansalaisvapauksien valiokunnassa. Uudet valiokunnat pitävät perustamiskokouksensa ja valitsevat puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat: 

  • Erityiskomitea, joka on perustettu käsittelemään syöpää, tekoälyä, 
  • Erityiaskomitea, joka on perustettu käsittelemään ulkomaista puuttumista ja häirintää, mukaan lukien disinformaatio
  • Talous- ja raha-asioiden alakomitea tarkastelemaan veroasioita
  • Tutkintakomitea eläinkuljetusten rikkomusten tutkimiseksi

Euroopan komissio

Maanantaina komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen järjestää etäkonferenssin Euroopan parlamentin puheenjohtajan David Sassolin ja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa. Keskiviikkona komissio esittää uuden muuttoliike- ja turvapaikkasopimuksensa. Lisäksi kollegion pöydällä on toimintasuunnitelma pääomamarkkinaunionista ja digitaalisen rahoituksen paketti.

Eurooppa-neuvosto

Torstaina ja perjantaina järjestetään Eurooppa-neuvoston kokous, jossa keskustellaan sisämarkkinoista, teollisuuspolitiikasta ja digitaalisesta muutoksesta. Lisäksi itäisen Välimeren jännitteiden vuoksi huippukokous käsittelee myös ulkosuhteita, erityisesti suhteita Turkkiin ja Kiinaan. Korkean tason kokous tarjoaa myös tilaisuuden arvioida COVID-19-pandemian tilannetta jäsenvaltioissa.

#EUviikossa

European Movement International: sisältö ja grafiikka