TURUN EUROOPPA-FOORUMI Vuonna 2020 Eurooppa-foorumi järjestetään 27.–28.8.2020. Kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman teemana on Suomen EU-jäsenyyden 25-vuotisjuhlavuosi. Eurooppa-foorumi on alusta yhteiskunnalliselle keskustelulle, jossa pohditaan Suomen tämän hetkistä ja tulevaa roolia Euroopassa ja Euroopan Unionissa pidemmän aikavälin perspektiivistä. Euroooppa-foorumissa tapaavat ihmiset elämän eri osa-alueilta: eri näkemyksiä edustavat poliittiset päättäjät, kansalaisjärjestöt, elinkeinoelämä, työmarkkinajärjestöt, asiantuntijat ja kansalaiset.

Eurooppalainen Suomi järjestää yhteistyökumppaneineen neljä ohjelmakokonaisuutta kahden päivän aikana.

Green Deal -talouskeskustelu | To 27.8.2020 klo. 13:30-14:30
Maan johtavien asiantuntijoiden tähdittämässä keskustelussa käsitellään oikeudenmukaista siirtymää kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa, EU:n asemaa globaalina talousvaltana COVID 19 -kriisiä seuraavassa jälleenrakennuksessa ja niiden vaikutuksia työllisyyteen, osaamiseen ja teknologiaan Suomessa ja Euroopassa. Voit seurata tilaisuutta suorana täältä.

Onko EU kannattava investointi yrittäjille ja palkansaajille? | To 27.8.2020 klo. 17:15-18:00
Tilaisuudessa käsitellään Suomen EU-jäsenyyden makrotaloudellisia vaikutuksia pk-yrittäjien ja palkansaajien näkökulmasta. Keskustelun ajankohtaisena teemana on EU:n monivuotinen rahoituskehys, josta pitäisi syntyä poliittinen yhteisymmärrys Saksan EU-puheenjohtajakaudella. Voit seurata tilaisuutta suorana täältä.

Seuraavat 25 vuotta EU:ssa | Pe 28.8.2020 klo. 11:00-12:00
Eurooppalainen Suomi koordinoi työmarkkinakeskusjärjestöjen Eurooppa-foorumissa järjestämän puheenjohtajapaneelin. Siihen osallistuvat SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, Akavan johtaja Pekka Piispanen ja Elinkeinolämän keskusliitto EK:n johtaja Petri Vuorio sekä komissaari Jutta Urpilainen. Voit seurata tilaisuutta suorana täältä.

Suomen matka Euroopan ytimiin: neljännesvuosisadan debatti Suomesta ja Euroopasta | Pe 28.8.2020 klo. 17:00-18:00
Keskustelussa dialogia edistämään asettuvat Suomen Euroopan unioniin vieneet poliitikot ja nuoremman sukupolven nousevat tähdet eli ministeri Pertti Salolainen, kansanedustaja Erkki Tuomioja, kansanedustaja Eveliina Heinäluoma ja europarlamentaarikko Alviina Alametsä. Voit seurata tilaisuutta suorana täältä.
EUROOPAN SUUNTA -PODCAST | EU & AFRIKKA -ERIKOISTUOTANTO
Maan johtava EU-politiikan ajankohtaispodcast – ainakin juontaja Aku Aarvan mielestä. Käsittelyssä Euroopan menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus, muttei välttämättä tässä järjestyksessä. Röyhkeästi kansainvälisen Suomen ja Euroopan päätöksenteon ytimissä, tietysti huippuvieraiden tähdittämänä. Nationalistiset populistit älkööt vaivautuko kuuntelemaan.

Kuuntele ja tilaa tuoreimmat jaksot!

EU & Afrikka -erikoistuotantokausi
Euroopan Suunta ja Fingo löivät hynttyyt yhteen ja toteuttavat syksyllä 2020 erikoistuotantokauden EU:sta ja Afrikasta. Kahdeksan erikoisjakson aikana kuullaan vieraita yhteiskunnan eri osa-alueilta ja käsitellään EU:n Afrikka-strategiaa, kehitysyhteistyötä ja monia muita mielenkiintoisia teemoja. Ensimmäinen jakso julkaistaan tällä viikolla!

Erikoistuotantokausi on kuunneltavissa:
👉Spotify
👉Apple Podcasts
👉SoundCloud