Tällä viikolla Saksa siirtyy Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajuuteen aloittaen samalla kolmikantaohjelman, jonka se jakaa yhdessä Portugalin ja Slovenian kanssa.

EU ja YK puheenjohtavat yhdessä tiistaina Brysselin konferenssin, jonka aiheena on ”Syyrian ja sen alueen tulevaisuuden tukeminen”. Myöhemmin tällä viikolla Euroopan komission odotetaan tekevän esityksen nuorisotakuun vahvistamiseksi. Järjestelmän tarkoituksena on parantaa nuorten taloudellista tilannetta ja integroitumista työmarkkinoille.

Euroopan parlamentti

Euroopan parlamentin ihmisoikeuksien alivaliokunta (DROI) keskustelee tällä viikolla EU:n ulkoisesta maahanmuuttopolitiikasta ja ilmastomuutoksen vaikutuksista ihmisoikeuksiin. Sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunta (IMCO) äänestää maanantaina tekoälyn hyödyntämisestä koulutuksessa, kulttuurissa ja audiovisuaalialalla, kun taas kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta (LIBE) keskustelee demokratiaa, oikeusvaltiota ja perusoikeuksia koskevan EU:n mekanismin perustamisesta.

Euroopan komissio

Tällä viikolla kollegio tekee esityksen nuorisotakuun vahvistamiseksi. Viime vuosina työkalu on auttanut vastaamaan kotoperäiseen nuorten työttömyyteen, ja sen tarkoituksena on parantaa nuorten elämää ja taloudellista tilannetta Euroopassa. Lisäksi komissio keskustelee “Uudesta osaamisohjelmasta Euroopalle”, jonka komission olisi hyväksyttävä alkusyksystä. 

Euroopan unionin neuvosto

Keskiviikkona vietetään Saksan puheenjohtajakauden alkua, jonka keskeiseksi tavoitteeksi on noussut EU:n toipuminen pandemiasta, monivuotisen rahoituskehyksen neuvottelut ja EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteet tulevaisuudessa. Puheenjohtajavaltio Saksa on ensimmäinen maa triosta, johon kuuluvat myös Portugali ja Slovenia.

Lisäksi tällä viikolla EU ja Yhdistyneet Kansakunnat järjestävät neljännen Brysselin konferenssin, joka käsittelee ”Syyrian ja sen alueen tukemista tulevaisuudessa”.

#EUviikossa

European Movement International: sisältö ja grafiikka