Tällä viikolla järjestetään kaksi suurta verkkokokousta, ministerien videoneuvottelut ja täysistunto. Torstaina EU:n ja itäisen kumppanuuden maiden johtajat keskustelevat yhteistyönsä pitkän aikavälin näkymistä. Perjantaina Eurooppa-neuvosto keskittyy seuraavan sukupolven EU:n elvytysrahastoon ja EU:n uuteen pitkän aikavälin talousarvioon.

Mepit osallistuvat kolmen päivän täysistuntoon keskustelemaan ja äänestämään monista asiakokonaisuuksista, kuten Euroopan tulevaisuuden konferenssista, suuntaviivoista EU:n talousarviolle vuodeksi 2021, tulevista EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteista sekä itäisestä kumppanuudesta. Keskustelua on luvassa myös neuvoston ja komission kanssa rasismin vastaisista mielenosoituksista.

Euroopan parlamentti

Tämän viikon täysistunnossa mepit keskustelevat ja päättävät merkittävistä asiakokonaisuuksista. Pöydällä ovat Euroopan tulevaisuuden konferenssi, suositukset neuvotteluiksi uudesta kumppanuudesta Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa, puitteet luominen kestävän kehityksen helpottamiseksi, suuntaviivoista EU:n talousarviolle vuodeksi 2021, suositukset itäiselle kumppanuudelle sekä Länsi-Balkanille, rajat ylittävien- ja kausityöntekijöiden suoja pandemian aiheuttamassa poikkeustilassa sekä tilanne Schengen-alueella. Komissio antaa myös  oman briiffinsä myös parlamentin jäsenille pandemian ulkopoliittisista seurauksista ja suunnitelmista puuttua koronakriisiin liittyvään disinformaatioon.

Euroopan komissio

Kollegion viikottaisessa kokouksessa komission jäsenet keskustelevat puheenjohtaja von der Leyenin strategiasta COVID-19-rokotteen kehittämiseksi, valkoisesta kirjasta (ulkomaisia tukia koskevat toimet, Vestagerin vastuualue) ja raportista koskien väestörakenteen vaikutuksia (Suican vastuualue). Lisäksi komission jäsenet osallistuvat täysistunnon keskusteluihin sekä johtajien huippukokouksiin.

Eurooppa-neuvosto

Torstaina EU:n ja itäisen kumppanuuden maiden (Armenian, Azerbaidžanin, Valko-Venäjän, Georgian, Moldovan tasavallan ja Ukrainan) johtajat osallistuvat verkkohuippukokoukseen keskustelemaan yhteisistä, pitkäaikaisista poliittisista, tavoitteistaan.

EU:n johtajat tapaavat jälleen perjantaina Eurooppa-neuvoston videokonferenssissa keskustellakseen komission viimeisimmästä ehdotuksesta, uudesta elpymisvälineestä ‘Next Gen EU ‘, ja monivuotisesta rahoituskehyksestä vuosiksi 2021-2027.

#EUviikossa

European Movement International: sisältö ja grafiikka