Eurooppalaisen Suomen puheenjohtaja, 32-vuotias Jouni Ovaska (Kesk.), valittiin kansanedustajaksi Pirkanmaan vaalipiiristä eduskuntavaaleissa 14.4.2019. Keskustan entinen puoluesihteeri Ovaska sai vaaleissa komeat 5357 ääntä ja nousee eduskuntaan kampanjalla, jonka keskiöön nousivat koulutus ja osaaminen, liikenne sekä hyvinvointi ja talous. Ovaska on toiminut Eurooppalaisen Suomen puheenjohtajana vuodesta 2015 lähtien.

Ovaska nousee eduskuntaan tilanteessa, jossa odotukset Suomen EU-politiikan linjasta ovat korkealla. Suomen EU-puheenjohtajakausi alkaa heinäkuussa 2019.

”Odotukset Suomen EU-puheenjohtajuudelle ovat kovat. Tulevan pääministerin on oltava kekseliäs ja yhteistyökykyinen; eriytyvä Eurooppa kaipaa johtajuutta.”, peräänkuuluttaa tuore kansanedustaja ja Eurooppalaisen Suomen puheenjohtaja Jouni Ovaska.

Pian eduskuntavaalien jälkeen koittaa supervaalikevään toinen kohokohta, kun EU-maiden kansalaiset kokoontuvat äänestämään europarlamenttivaaleissa 26.5.2019. Eurooppalainen Suomi kumppaneineen toteuttaa eurovaaleihin liittyvää #VaadiFaktat-kampanjaa, jonka tavoitteena on äänestysaktiivisuuden kasvattaminen ja faktapohjaisen politiikan korostaminen. Kampanjan intensiivivaihe käynnistyy pääsiäisen jälkeen VaadiFaktat: Jyväskylän ilmastosopimus -tapahtumassa, joka järjestetään 24.4.2019, tietysti Jyväskylässä.

“Eduskuntavaalit keräävät perinteisesti kovemman äänestysprosentin kuin europarlamenttivaalit. Tänä keväänä on kuitenkin syytä katsoa peiliin ja aktivoitua. Suomen EU-linjasta päättää juuri valittu eduskunta, mutta suomalaisten europarlamentaarikkojen valinta vaikuttaa niin joka ikisen suomalaisen arkeen kuin isossa mittakaavassa koko Euroopan tulevaisuuteen. On aika käyttää ääntä eurovaaleissa ja vaatia faktat pöytään kanssamme.”, kannustaa Ovaska.

Eurooppalaisen Suomen hallitus ja toimisto onnittelevat puheenjohtaja Jouni Ovaskaa erinomaisesta menestyksestä eduskuntavaaleissa. Jounissa suomalaiset saivat myös aidon EU-osaajan kansanedustajaksi!

Helsingissä 15.4.2019

Eurooppalainen Suomi ry