”Täältä tullaan, Eurooppa!” perustuu toimittaja Ilpo Salosen ja hänen vanhempiensa valokuviin, päiväkirjamerkintöihin ja muistikuviin matkoilta, jotka suuntautuivat kolmella vuosikymmenellä vaihtelevia reittejä pitkin Euroopan halki Italiaan. Monenlaista kommellusta ja elämystä mahtui noiden tuhansien kilometrien varrelle.

Matkat tehtiin 1954 ja 1956 sekä 1963–71. Runsaista kuvista ja muistiinpanoista hahmottuu kuva Euroopasta, joka aluksi toipuu sodasta ja vähitellen kehittyy ja muuttuu meille tutuksi ja samalla aina yllättäväksi maanosaksi.

Kirjaa voi tilata Avain-kustantamon nettisivuilta www.avain.net 25 prosentin alennuksella. Suomeen lähetettäessä ei tule postikuluja. Alennuskoodi on ”eurooppaan”. Alennuksen saa 31.5. saakka. Kirja on saatavilla myös kirjakaupoista.

Kirjan esittely löytyy kustantamon sivuilta.