Tervetuloa EU:n syöpäohjelmaa käsittelevään webinaariin perjantaina 4.2.2022 klo 8.30-10.05!

Ilmoitaudu tästä linkistä: https://www.lyyti.fi/…/EUn_syopaohjelma_tulee_olemmeko…

Vuonna 2020 Euroopan unionissa diagnosoitiin syöpä 2,7 miljoonalla ihmisellä ja syövästä on kehittymässä suurin kuolinsyy EU:ssa.

EU:n syöväntorjuntasuunnitelma on vastaus tähän ongelmaan ja komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin marraskuussa 2020 esittelemän Euroopan terveysunionin keskeinen pilari. Uudet teknologiat, tutkimus ja innovointi ovat lähtökohtana syöväntorjuntasuunnitelmassa asetetulle uudelle EU-tason lähestymistavalle syövän ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Webinaarissa käsitellään Europe`s Beating Cancer -suunnitelmaa ja sen jalkauttamista Suomeen. Webinaarissa käsitellään myös EU:n ja jäsenmaiden välistä työnjakoa syöpästrategian osalta tulevaisuudessa ja keskustellaan suomalaisen syövänhoidon nykytilanteesta. Tilaisuuden järjestää Eurooppalainen Suomi Ry ja käytännön järjestelyistä vastaa Rud Pedersen Public Affairs. Tapahtuman yhteistyökumppanina toimii Janssen Finland.Tapahtuma järjestetään maailman syöpäpäivänä.

Ohjelma:

Klo 8.30 Tilaisuuden avaussanat: tbc
Klo 8.40 Europe’s Beating Cancer Plan: mistä on kyse? Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko
Klo 8.50 European perspectives: Anouk De Vroey, Head of Government affairs and Policy, Pharmaceuticals & Vaccines EMEA, Johnson & Johnson
Klo 9.00 Potilasjärjestön puheenvuoro – mitä toiveita EU:n strategialle: Minna Anttonen, Suomen syöpäpotilaat ry
Klo 9.10 Paneelikeskustelu: EU strategiasta kansalliseksi toiminnaksi: suomalaisen syövänhoidon suurimmat haasteet ja ratkaisut.
Panelistit: Riikka Pakarinen (kesk), Matias Mäkynen (sdp) ja Sari Sarkomaa (kok).
Klo 10.00 Seminaarin päätös ja yhteenveto: Eurooppalainen Suomi

Tilaisuuden ja paneelin juontaa Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Jesse Jääskeläinen. Osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille ennen tapahtumaa. Tapahtumaan voi ilmoittautua keskiviikkoon 2.2. klo 23:59. asti.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan webinaaria!

Lisätiedot:
Jesse Jääskeläinen
toiminnanjohtaja
jesse.jaaskelainen@eurooppalainensuomi.fi
+358 40 542 0990