Eurooppalaisen Suomen syyskokous päätti uudesta hallituksesta
Eurooppalaisen Suomen syyskokous valitsi kokouksessaan 13.12.2022 jatkokaudelle puheenjohtajaksi kansanedustaja Ville Kauniston (kok.). Puheenjohtajana kansanedustaja Kaunisto johtaa Suomen keskeistä EU- ja Eurooppa-politiikkaan keskittyvää kansalais- ja keskusjärjestöä.

“Olen otettu saamastani luottamuksesta. Maailmanpoliittisesti kiristyneessä tilanteessa eurooppalainen yhteistyö on entistä tärkeämpää ja kansalaisjärjestöillä, kuten Eurooppalaisella Suomella, on tärkeä rooli Euroopan tulevaisuuden ennakkoluulottomassa hahmottelemisessa. 

Eurooppalainen yhteisö astuu vuoteen 2023 hyvin erilaisessa tilanteessa kuin se astui vuoteen 2022. Turvallisuus sekä strateginen autonomia tulevat olemaan keskeisiä teemoja tulevaisuuden maailmassa, jossa sääntöpohjainen kansainvälinen yhteistyö on jatkuvasti uhattuna. Tässä tilanteessa Eurooppalainen yhteisö tarvitsee rohkeaa Euroopan tulevaisuuden visioimista.”

Varapuheenjohtajiksi Eurooppalaisen Suomen syyskokous valitsi yksimielisesti kansanedustaja Eveliina Heinäluoman (sd.), Gurmann Sainin (vihr.) ja Risto Rajalan (Eurooppanuoret).

Eurooppalaisen Suomen hallitus vuodelle 2023.

Eurooppalainen Suomi kiittää vuodesta 2022
Kiitämme kaikkia jäseniä, yhteistyökumppaneita sekä keskeisiä sidosryhmiä vuodesta 2022. Vuosi 2022 on pitänyt sisällään monia muutoksia maailmanpoliittisessa tilanteessa, monet niistä demokratian, oikeusvaltion ja sääntöpohjaisen kansainvälisen yhteistyön kannalta huolestuttavia. Olemme vaikeassa tilanteessa pitäneet eurooppalaisten arvojen puolta ja jatkamme tätä yhä voimakkaammin tulevina vuosina. Eurooppa ja maailma tarvitsevat Euroopan unionia enemmän kuin koskaan.

Vuosi 2022 ei ole ollut pelkästään Venäjän hyökkäyssodan värittämä, vaikka tilanne on vaatinut yhteiskunnan kaikilta osapuolilta vahvaa reagointia. Eurooppalainen Suomi aloitti vuonna 2022 EU-urakoulutukset, joissa suomalaisia rohkaistiin hakemaan EU-urille. Moni suomalaisista EU-virkamiehistä on jäämässä tai jäänyt eläkkeelle, eikä asemiin ole kasvamassa uutta suomalaisten sukupolvea. Olemme tunnistaneet ongelman ja vastanneet siihen EU-urakoulutuksilla sekä EU-uraverkostolla. Suomalaisten pitäminen kaikissa EU:n ytimissä on sekä Suomen että EU:n etu ja työ suomalaisten pitämiseksi EU:n kaikissä ytimissä jatkuu tulevina vuosina.

Toivotamme kaikille mukavaa joulun odotusta ja uutta vuotta sekä antoisaa aikaa lähimmäisten kanssa. 

Eurooppalainen Suomi ry
Eurooppalainen Suomi ry on suomalaisen Eurooppaliikkeen kattojärjestö ja osa 39 maassa toimivaa kansainvälistä European Movement Internationalia (EMI). Eurooppalainen Suomi on Suomessa rekisteröity ja oikeustoimikelpoinen, voittoa tavoittelematon ja poliittisesti sitoutumaton järjestö.

Eurooppalainen Suomi on yhteisö niille, joille eurooppalaiset arvot ja Euroopan unioni ovat tärkeitä ja puolustamisen arvoisia asioita. Järjestön mielestä EU:n hyvät puolet ylittävät kiistatta kansainvälisen yhteistyön tuomat haasteet ja eurooppalainen yhteistyö on erityisesti Suomen kaltaisella pienelle maalle valtava voimavara ja turvaverkko.

Eurooppalaisella Suomella on noin 3 200 henkilöjäsentä, 14 yhteisöjäsentä, 10 paikallisjärjestöä ja viisi sisarjärjestöä. Sen toiminta tavoittaa vuosittain yli miljoona suomalaista.

Lisätiedot
Totti Sivonen
toiminnanjohtaja|Eurooppalainen Suomi ry
totti.sivonen@eurooppalainensuomi.fi