Tällä viikolla Euroopan parlamentissa pidetään useita valiokuntatapaamisia. Kehitysvaliokunta keskustelee maanantaina Tsekin varapuolustusministerin Jan Jiresin kanssa ja hän esittelee Tsekin puheenjohtajuuden prioriteetit turvallisuus- ja puolustuspolitiikan saralla. Tiistaina komission kollegio kokoontuu esittelemään suosituksen vähimmäistoimeentulosta ja perjantaina EU:n energiaministerit pyrkivät löytämään sopimuksen ehdotuksesta Eurooppa-neuvoston sääntelyyn kiireellisistä tukitoimista energian hintojen nousuun vastaamiseksi.

Euroopan parlamentti
Maanantaina turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta keskustelee Tsekin puheenjohtajuuden prioriteeteista turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa. Talous- ja raha-asioiden valiokunta pitää vuoden kolmannen rahapoliittisen vuoropuhelun EKP:n puheenjohtajan Christine Lagarden kanssa. Tiistaina ENVI-valiokunta pitää työpajan mikrobilääkeresistenssistä. Tiistaina FEMM-valiokunta tarkastelee parlamentin ehdotusta perussopimuksien avaamisesta, kun taas ING2-valiokunta pitää kuulemisen Venäjän disinformaatiosta ja propagandasta Ukrainaan liittyen.

Euroopan komissio
Maanantaina komission puheenjohtaja von der Leyen vastaanottaa NATO:n pääsihteerin Jens Stoltenberhgin ja komissaari Kadri Simson antaa avaussanat Euroopan kestävän energian viikolla. Perjantaina komissaari Mariya Gabriel vierailee Tokiossa Japanissa.

Eurooppa-neuvosto
Maanantaina maatalous- ja kalastusneuvosto keskustelee maataloustuotannosta sekä logistiikasta Ukrainassa sekä kuljetusreittien implementaatiosta Euroopan unioniin. Torstaina kilpailukykyneuvosto pitää keskustelun tulevasta ehdotuksesta sisämarkkinoiden kiireellisiin tukitoimiin. Perjantaina EU:n energiaministerit pyrkivät löytämään sopimuksen ehdotuksesta Eurooppa-neuvoston sääntelyyn kiireellisistä tukitoimista energian hintojen nousuun vastaamiseksi.

Suuri valiokunta
Suuri valiokunta sai viime perjantain kokouksessaan selvitykset EU:n maatalous- ja kalastusneuvoston sekä kilpailukykyneuvoston tulevista kokouksista.

Maatalous- ja kalastusneuvosto keskustelee mm. Ukrainan maataloustuotannon ja -logistiikan tilanteesta ja yhteyksistä EU:iin. Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen kuvasi valiokunnalle mm. globaalin ruokamarkkinan tilannetta, sen heijastumista Suomeen sekä EU:n niin sanottujen solidaarisuuskaistojen toiminnan käynnistymistä.

#EUViikossa
Lähde: EMI ja Eduskunta
Kuva: Carl Campbell / UNSPLASH