Tällä viikolla ei ole parlamenttikokouksia, koska valiokuntadelegaatiot suorittavat tehtäviä ja vierailuja Unkarissa, Puolassa ja Yhdysvalloissa. Talous- ja rahoitusasioiden neuvosto kokoontuu tiistaina, jossa ministerit keskustelevat pankkikriisin hallinnasta ja talletussuojarakenteesta, Venäjän aggressiosta Ukrainaa kohtaan aiheutuvasta taloudellisesta ja rahoituksellisesta vaikutuksesta sekä talouden elpymisestä Euroopassa. Perjantaista lauantaihin Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen osallistuu G7-huippukokoukseen, joka järjestetään Japanissa.

Euroopan parlamentti

Maanantaista keskiviikkoon budjettivalvontavaliokunnan valtuuskunta matkustaa Unkariin valvomaan EU:n budjetin suojeluun liittyviä ajankohtaisia asioita maassa. Ulkoasiainvaliokunnan valtuuskunta matkustaa maanantaista torstaihin Washingtoniin D.C:hen ja Wisconsiniin keskustelemaan Ukrainasta, Venäjästä, Kiinasta, Intian ja Tyynenmeren alueesta, Iranista, EU:n ja Yhdysvaltain energiaturvallisuusyhteistyöstä, kyberturvallisuudesta ja väärien narratiivien torjunnasta.

Euroopan komissio

Komission jäsenet kokoontuvat keskiviikkona keskustelemaan ja esittelemään erilaisia aloitteita, mukaan lukien tulliuudistus sekä uusi ohjelma Latinalaiselle Amerikalle ja Karibialle. He keskustelevat myös toimenpiteistä mikromuovien päästöjen vähentämiseksi ympäristöön. Samana päivänä komissaari Stella Kyriakides tapaa Yhdysvaltain terveys- ja sosiaalipalveluiden ministerin Xavier Becerran EU:n ja Yhdysvaltain terveysdialogissa.

Eurooppaneuvosto

Koulutuksen, nuorison, kulttuurin ja urheilun ministerit kokoontuvat maanantaina ja tiistaina käsittelemään erilaisia ​​asioita, mukaan lukien ihmisoikeuksien kunnioittaminen kansainvälisten urheilutapahtumien järjestämisessä sekä lukemisen merkitys oppimiselle, tasa-arvolle ja aktiiviselle osallistumiselle yhteiskuntaan. He keskustelevat myös tiedotusvälineiden vapauslaista sekä nuorten kestävän Euroopan sosiaalisesta ulottuvuudesta.

Suuri valiokunta

Suuri valiokunta sai päivän kokouksessaan Suomea edustavien ministerien selvitykset EU:n talous- ja rahoitusasioiden neuvoston, euroryhmän sekä koulutus-, nuoriso-, kulttuuri- ja urheiluneuvoston kokouksista. Ecofin-neuvoston keskeinen aihe on pankkien kriisinratkaisu- ja talletussuojasääntelyn uudelleentarkastelu. Ministerit keskustelevat myös Venäjän hyökkäyssodan talous- ja rahoitusvaikutuksista, painottuen pakotteiden toimeenpanoon ja kiertämiseen liittyviin kysymyksiin mm. tullitoiminnan näkökulmasta.