Tällä viikolla Brysselissä pidetään parlamentin valiokuntien ja poliittisten ryhmien kokouksia ennen 20.-23. marraskuuta pidettävää täysistuntoa. Puolustusministerit keskustelevat EU:n tuesta Ukrainalle, Gazan tilanteesta ja vaihtavat näkemyksiä nopean toiminnan valmiuksista. Keskiviikkona kokoontuvan komissaarien kollegion odotetaan pitävän kokouksen myös Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa sekä keskustelevan osaajien liikkuvuutta koskevasta paketista ja aloitteesta eurooppalaisen osaajapoolin perustamisesta ja kolmansien maiden kansalaisten tutkintojen tunnustamisen yksinkertaistamisesta.

Euroopan parlamentti

Kansalaisvapauksien valiokunta vahvistaa tiistaina kantansa lakiehdotukseen, jonka tarkoituksena on torjua ja ehkäistä lasten seksuaalista hyväksikäyttöä verkossa ja parantaa lasten suojelua verkossa. Liikenne- ja matkailuvaliokunta vahvistaa keskiviikkona kantansa uusiin EU:n sääntöihin, joilla kielletään laivojen jätevesien ja jätteiden tyhjentäminen ja otetaan käyttöön tiukemmat rangaistukset. Torstaina ulkoasiainvaliokunta ja kehitysyhteistyövaliokunta äänestävät naapuruuden, kehityksen ja kansainvälisen yhteistyön välineen täytäntöönpanosta – Globaali Eurooppa. 

Euroopan komissio

Komissarien kollegio ja Euroopan tilintarkastustuomioistuin pitävät maanantaina Brysselissä yhteiskokouksen, jossa tarkastellaan keinoja syventää yhteistyötä EU:n toimeenpano- ja tarkastusvallan käyttäjinä. Keskiviikkona komissaari Hoekstra saapuu Pekingiin, Kiinaan, jossa hän tapaa EU:n Kiinan kauppakamarin (EUCCC) edustajia, jäsenvaltioiden edustustojen päälliköitä ja ilmastoasiantuntijoita. Komissaari Lenarčič tapaa korkean komissaarin Volker Turkin, YK:n ihmisoikeuskomissaarin ja Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton (IFRC) pääsihteerin Jagan Chapagainin Genevessä Sveitsissä perjantaina. 

Eurooppaneuvosto

Maanantaina ja tiistaina asunto- ja kaupunkikehityksestä vastaavat EU:n ministerit käsittelevät alan tärkeimpiä haasteita keskittyen ihmisarvoisen asumisen saatavuuteen ja kaupunkien toimintaohjelman kehittämiseen osana Euroopan unionin kaupunkiagendaa. Tiistaina pidettävää EU:n puolustusministerien kokousta edeltää epävirallinen aamiainen Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin ja Euroopan puolustusviraston johtokunnan kanssa. Keskiviikkona yleisten asioiden neuvosto keskustelee Euroopan parlamentin ehdotusta Euroopan parlamentin vaaleja koskevien EU:n sääntöjen tarkistamisesta ja keskustellaan Puolan oikeusvaltioperiaatteen ja Unkarin EU:n arvojen kunnioittamisen kehityksestä.

Suuri valiokunta

Suuri valiokunta vierailee Brysselissä 13.-14. marraskuuta ja tapaa Belgian parlamentin EU-yhteisvaliokunnan, Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovičin ja parlamentin budjettivaliokunnan puheenjohtaja Johan Van Overtveldtin kanssa. Suuri valiokunta kuuli kokouksessaan pääministeri Orpoa Eurooppa-neuvoston ja eurohuippukokouksen aiheista. Esillä olivat Ukrainan pitkäaikainen tukeminen, Euroopan ja Suomen puolustusteollisuus sekä Yhdysvaltain rooli. Lisäksi keskusteltiin palestiinalaisten siviilien tilanteesta ja tukemisesta, tuen vaikuttavuudesta sekä Yhdysvaltain ja alueen maiden merkityksestä konfliktin ratkaisemisessa.