Tervetuloa EKSO:n ja Eurooppalaisen Suomen tilaisuuteen Portugali EU:n puheenjohtajamaana.

Pieni Portugali Euroopan lounaiskulmalla on tällä hetkellä EU:n vaihtuva puheenjohtajamaa (1.1-30.6). Monet suomalaiset tuntevat Portugalin viehättävänä matkailumaana, jossa hyvän ilmaston ohella voi nauttia vanhan kulttuurin havinasta ja suuren merenkulkijakansan saavutuksista.

Mikä on Portugalin rooli Euroopassa ja Euroopan unionissa tänä päivänä? Entä miten Suomen ja Portugalin suhde on kehittynyt viimeisten vuosien aikana?

Ajankohtaisen alustuksen tilanteesta antaa Portugalin suurlähettiläs Suomessa herra Francisco de Assis Morais e Cunha Vaz Patto.

Minkälainen maa Portugali oikeasti on ja mitä kuuluu sen kulttuurielämään? Entä minkälainen on Lissabonin kuuluisa Gulbenkian-säätiön taidekeskus.

Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia perinteisessä EU:n puheenjohtajamaan esittelytilaisuudessa maanantaina, 12 huhtikuuta klo 17.00-19.00.

Tilaisuus järjestetään Zoomissa. Ilmoittaudu tilaisuuteen tämän linkin kautta 10. huhtikuuta 2021 kello 23:59 mennessä: https://forms.gle/ozQ48hA3T85u4twf6

Puhujat

– Risto Veltheim, Euroopan kulttuuriyhdistys EKSO ry:n puheenjohtaja
– Francisco de Assis Morais e Cunha Vaz Patto, Portugalin suurlähettiläs Suomessa
– Risto Nieminen, Musiikkiosaston johtaja, Gulbenkian-säätiö

Lisätietoja Facebook-eventissä.