Parlamentin kokouksia ei ole suunniteltu pidettäväksi Brysselissä, koska viikko on varattu parlamentin ulkopuoliselle toiminnalle. Maanantaina EU:n ympäristöministerit käyvät periaatekeskustelun komission ehdotuksesta tarkistaa jätteitä koskevaa puitedirektiiviä, jossa keskitytään tekstiili- ja elintarvikealaan. Keskiviikkona komissaarien kollegion odotetaan esittelevän korkeakoulutuspaketin, johon sisältyy tiedonanto “Suunnitelma eurooppalaisen tutkinnon luomiseksi”, neuvoston suositus houkuttelevista ja kestävistä uramahdollisuuksista korkea-asteen koulutuksessa ja neuvoston suositus eurooppalaisesta laadunvarmistus- ja tunnustamisjärjestelmästä. 

Euroopan komissio

Maanantaina varapuheenjohtaja Dubravka Šuica isännöi ja pitää pääpuheenvuoron Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajamaan Belgian järjestämässä väestökehitystä käsittelevässä konferenssissa, ja komissaari Stella Kyriakides on Bruggessa luennoimassa ja keskustelemassa opiskelijoiden kanssa College of Europessa. Tiistaina varapuheenjohtaja Margaritis Schinas pitää loppupuheenvuoron puheenjohtajavaltio Belgian järjestämässä korkean tason konferenssissa EU:n terveysunionin tulevaisuudesta. 

Euroopan unionin neuvosto

Maanantaina järjestetään epävirallinen kalastusministerikokous Belgian Bruggessa. Tiistaina maatalous- ja kalastusneuvosto keskustelee EU:n maatalousmarkkinoiden tämänhetkisestä tilanteesta erityisesti Venäjän Ukrainaa vastaan käymän hyökkäyssodan jälkeen. 

Suuri valiokunta

Eduskunta on tällä viikolla istuntotauolla, joten myöskään valiokunnat eivät kokoonnu. Viime viikolla valiokunta kuuli ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen (kok.), joka edustaa Suomea EU:n ympäristöneuvostossa tänään, 25. maaliskuuta. Ministeri Mykkänen kertoi valiokunnalle käsittelyn tilanteesta ja valtioneuvoston kannasta äänestää asetuksen hyväksymistä vastaan. Suuri valiokunta päätti, että sillä ei ole huomauttamista valtioneuvoston toimintalinjaan äänestää ehdotusta vastaan. Eduskunnan kannaksi tehtiin kaksi vastaehdotusta (sd.; vihr., vas.).