Tällä viikolla Ranskan ministerit jatkavat painopisteidensä esittelemistä parlamentin valiokunnille. Ulkoasiainvaliokunta sekä turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta matkustavat Ukrainaan katsomaan sen tämänhetkisen kriisin tilannetta sekä antamaan tukensa Ukrainalle. Ulkomaisten toimijoiden häirinnän sekä disinformaation erityisvaliokunta taas keskustelee siitä, kuinka torjua disinformaatiota sekä suojella sananvapautta nettialustoilla. Komissaari Vestager osallistuu digipalvelusäädöksen puintiin Euroopan parlamentissa ja hän myös esittelee standardointistrategian kollegion tapaamisessa. Oikeus- ja sisäministerit, elinkeinoministerit sekä kotimarkkinaministerit pitävät epävirallisia tapaamisia.

Euroopan parlamentti
Tiistaina korkean tason konferenssi Afganistanin naisten asemasta kokoaa mepit sekä Afganistanilaisia naisia keskustelemaan yhdessä siitä, kuinka vastata naisten aseman huonontuneeseen tilanteeseen Afganistanissa. Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta keskustelee hiljattaisesta EDPS:n datanpoistopyynnöstä Europolille. Keskiviikkona talous- ja raha-asioiden valiokunta kuulee euroryhmän puheenjohtajaa Paschal Donohoeta euroalueen nykytilanteesta.

Euroopan komissio
Tiistaina komissaari Mariya Gabriel osallistuu keskusteluun eurooppalaista Bauhausia koskien. Perjantaina korkea edustaja Borrell osallistuu EU:n ja Yhdysvaltojen energianeuvoston tapaamiseen ja hän myös tapaa Washingtonissa Antony Blinkenin, Yhdysvaltain ulkoministerin.

Eurooppa-neuvosto
Maanantaina ja tiistaina elinkeino- sekä kotimarkkinaministerit keskittyvät strategiseen autonomiaan sekä dekarbonisaatioon. Torstaina sisäministerit puolestaan tarkastelevat kriisinhallintaa Euroopassa, radikalisaatiota sekä Afganistanin tilannetta. Perjantaina oikeusministerit taas keskustelevat vanhemmuuden tunnustamisesta jäsenmaiden välillä.

Eurooppalainen Suomi
Eurooppalaisen Suomen hallitus päätti kokouksessaan 18.1.2022 avata haun järjestön kansainväliseen työryhmään. Haku työryhmään on auki 28.1.-11.2.2022. Haku on auki Eurooppalaisen Suomen jäsenistölle.

Tämän viikon perjantaina EU:n syöväntorjuntasuunnitelmaa käsittelevässä webinaarissa tarkastellaan Europe`s Beating Cancer -suunnitelmaa ja sen jalkauttamista Suomeen. Webinaarissa käsitellään myös EU:n ja jäsenmaiden välistä työnjakoa syöpästrategian osalta tulevaisuudessa ja keskustellaan suomalaisen syövänhoidon nykytilanteesta.

#EUViikossa
Lähde: EMI
Kuva: Christian Lue / UNSPLASH