EU-maiden puolustusministerit kokoontuvat epäviralliseen tapaamiseen, Tukholmaan tiistain ja keskiviikon ajaksi. Tapaamisen agendalla on EU:n sotilaalliset operaatiot, Ukrainan armeijan kouluttaminen ja raskaiden ammusten rahoittaminen.

Naistenpäivänä, Komissaari Gabriel osallistuu torstaina Naisten oikeuksien huippukokoukseen. 

Parlamentin ulkoasiainvaliokunta äänestää selvityksistä koskien EU:n nopean toiminnan joukkoja, EU:n taistelujoukkoja sejä perussopimuksen artiklaa 44.  

Euroopan parlamentti

Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunta kokoontuu maanantaista perjantaihin New Yorkissa ja Washingtonissa. Aiheina ovat innovaatiot ja teknologinen muutos sekä koulutus digitaalisessa ajassa. Ulkoasiainvaliokunta ja turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta pitävät esityksen kolmannen jaetun julkilausuman EU:n ja NATON yhteistyöstä torstaina.

Euroopan komissio 

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen matkustaa tiistaina Kanadaan, jossa hän tapaa pääministeri Trudeaun Kingstonissa sijaitsevassa puolustusvoimien tukikohdassa.

Komissaarien kollegio tapaa keskiviikkona käsitelläkseen turvallisuuden ja puolustuksen pakettia, joka sisältää merenkulun turvallisuusstrategian ja yhteisen tiedonannon EU:n turvallisuus- ja puolustusstrategiasta.

Eurooppa-neuvosto

EU-maiden opetusministerit tapaavat koulutus-, nuoriso- ja kulttuurineuvostossa tiistaina tavoitteenaan hyväksyä taidot ja pätevyydet joita tarvitaan vihreään siirtymään.

Kauppaministerit tapaavat torstaina epävirallisessa kokouksessa keskustellakseen kauppasuhteista, EUn ja Yhdysvaltojen kaupasta sekä Ukrainan tukemisesta. Samaan aikaan oikeus- ja sisäasioiden neuvosto kokoontuu keskustelemaan turvapaikka- ja maahanmuuttoasioista

Suuri valiokunta

​Suuri valiokunta päätti kokouksessaan keskiviikkona 1. maaliskuuta eduskunnan kannan koskien Euroopan komission esitystä asetukseksi pakkauksista ja pakkausjätteistä (U 110/2022).  Suuri valiokunta käsitteli asiaa eduskunnan ympäristö-, talous- sekä maa- ja metsätalousvaliokuntien yksimielisten lausuntojen pohjalta. Suuri valiokunta päätti yhtyä erikoisvaliokuntien kantojen mukaisesti valtioneuvoston kantaan.

#EU Viikossa

Lähde: EMI ja Eduskunta

Kuva: UNSPLASH