Tällä viikolla Brysselissä pidetään Euroopan parlamentin valiokuntien kokouksia. Keskiviikkona työllisyys- ja sosiaalivaliokunta kokoontuu keskustelemaan siitä, miten harjoittelijoiden työoloja voitaisiin parantaa ja valvoa ja miten harjoitteluksi naamioituja vakituisia työsuhteita voitaisiin torjua. Torstaina ja perjantaina Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajavaltio Belgia isännöi EU:n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvostoa.

Euroopan parlamentti

Perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta äänestää keskiviikkona parlamentin työjärjestykseen tehtävästä muutoksesta, joka koskee konfliktien ja häirinnän ehkäisemistä työpaikoilla ja hyvää hallintoa. Samana päivänä sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunta vaihtaa näkemyksiä digitaalimarkkinoita koskevan säädöksen noudattamisen valvonnasta keskittyen itseohjautuvuuteen ja sovelluskauppoihin.

Euroopan komissio

Komissaari Iliana Ivanova tapaa keskiviikkona Tokiossa Japanin taloudellisen turvallisuuden valtiosihteerin Sanae Takaichin. Samana päivänä komissaari Vĕra Jourová tapaa Tšekin kulttuuriministerin Martin Baxan ja Amazonin varapuheenjohtajan Lucy Croninin Prahassa. Torstaina komissaari Vĕra Jourová puhuu Tšekki EU:ssa -konferenssissa: Seuraavat 20 vuotta, pyöreän pöydän keskustelussa Euroopan tiedotusvälineiden vapautta koskevan säädöksen täytäntöönpanosta ja pyöreän pöydän keskustelussa disinformaatiosta ja ulkomaisesta häirinnästä. Perjantaina komissaari Thierry Breton pitää puheenvuoron EU:n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston täysistunnossa.

Eurooppa neuvosto

Belgia isännöi keskiviikkona ja torstaina liikenneministerien epävirallista kokousta. Puheenjohtajavaltio Belgia isännöi tiistaista perjantaihin Connecting Europe Days -tapahtumaa, jossa sidosryhmät kokoontuvat keskustelemaan konkreettisista toimenpiteistä ja vaihtamaan parhaita käytänteitä täysin hiilidioksidipäästöttömän liikenne- ja liikkuvuusverkoston luomiseksi Eurooppaan.

Suuri valiokunta

Suuri valiokunta käsittelee tällä viikolla ennakkovaikuttamista luontodirektiivin tarkistamiseksi suden ja muiden suurpetojen suojelun osalta sekä Suomen kantaa komission

ehdotukseen EU:n kannaksi Euroopan luonnonvaraisen kasviston ja eläimistön osalta. Lisäksi valiokunta saa pääministeri Orpolta selvitykset Eurooppa-neuvoston ja EUn neuvostojen kokouksista 21.3.-22.3.