Tällä viikolla Euroopan parlamentissa pidetään useita valiokuntatapaamisia, joissa mepit äänestävät ja keskustelevat mm. ilmastotoimista sekä Euroopan nuorison teemavuodesta. Tiistaina ja keskiviikkona EU-ministerit osallistuvat G20-huippukokoukseen Balilla ja Euroopan komissio esittelee uuden tiedonannon Schengenin laajentumisesta.

Euroopan parlamentti
Maanantaina DROI-valiokunta vaihtaa näkemyksiä Vanuatun hallituksen neuvonantajan Christopher Barlettin kanssa ilmastosta ja ihmisoikeuksista. Torstaina FEMM- ja LIBE-valiokunnat keskustelevat Puolan aborttilainsäädännön tiukentamisesta ja sen seurauksista. AFET- ja DEVE-valiokunnat keskustelevat Ukrainan humanitaarisesta tilanteesta talven tullessa.

Euroopan komissio
Komissaari Reynders osallistuu tiistaina EU:n, Kiinan ja Yhdysvaltojen korkean tason neuvotteluihin kolmikantaisessa tuoteturvallisuus-huippukokouksessa. Keskiviikkona komission kollegio esittelee tiedonannon Schengenin laajentumisesta. Torstaina komissaari Gabriel osallistuu yhdeksänteen korkean tason EPP-ryhmäkonferenssiin Länsi-Balkanista. Komissaari Reynders antaa torstaina vuoden 2022 Euroopan kuluttujapäivän avaussanat.

Eurooppa-neuvosto
Tiistaina ulkoasiainneuvosto tapaa maanantaina ja tiistaina keskustelemaan COP27 huippukokouksesta sekä tulevasta COP15 huippukokouksesta sekä puolustuskapasiteetin ja operationaalisten realiteettien välisestä kuilusta. Keskiviikkona ja torstaina EU-ministerit ovat Balilla G20-huippukokouksen yhteydessä. Perjantaina yleisten asioiden neuvosto valmistelee joulukuun Eurooppa-neuvostoa ja keskustelee EU:n arvojen kunnioittamisesta Unkarissa.

Suuri valiokunta
Suuri valiokunta jatkoi viime perjantaina kokouksessa valmistavaa keskustelua luonnon ennallistamista koskevasta asetusehdotuksesta.

Kokouksessaan suuri valiokunta käsitteli myös valtioneuvoston eduskunnalle antamaa kirjelmää koskien Euroopan komission ehdotusta asetukseksi tekoälyn harmonisoiduksi säätelyksi.

#EUViikossa
Lähde: EMI ja Eduskunta
Kuva: Alexandre l’Allemand / UNSPLASH