Tiedote | Eurooppalainen Suomi ry
4.12.2023 | Julkaisuvapaa

Eurooppalainen Suomi iloitsee ilmoittaessaan, että Aku Aarva on valittu rahastonhoitajaksi kattojärjestömme European Movement Internationalin hallitukseen kolmivuotiselle toimikaudelle. Aarvan valinta vahvistettiin EMI:n vuosikokouksessa, joka pidettiin perjantaina 1.12.2023 Euroopan parlamentissa, Brysselissä. Vuosina 2017–2021 Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtajana työskennellyt Aarva on toiminut European Movement Internationalin hallituksen jäsenenä myös kuluneen kolmen vuoden ajan. 

”Olen erittäin kiitollinen ja ylpeä voidessani palvella European Movement Internationalin rahastonhoitajana – tehtävässä, joka on järjestön operatiivisen toimintakyvyn kannalta keskeinen. Minun visioni rahastonhoitajana ulottuu pelkän budjettivalvonnan yli. Haluan edistää päämääriämme vahvistamalla luotettavaa taloushallintoa sekä hallituksen ja keskustoimiston strategista yhteistyötä ja läpinäkyvää kommunikaatiota. 

Minulle rahastonhoitajan tehtävä on mahdollisuus edistää Euroopan yhdentymistä ja vahvistaa eurooppalaisia arvoja. Odotan innolla, että pääsen työskentelemään yhdessä muiden hallituksen jäsenten kanssa kohti yhteistä tavoitettamme – vahvempaa ja yhtenäisempää Eurooppaa.”

EMI:n uusi hallitus koostuu poliittisista puolueista, sosiaalisista kumppaneista, ympäristöliikkeestä, nuorisojärjestöistä ja kansalaisyhteiskunnan järjestöistä ympäri Eurooppaa. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Guy Verhofstadt, Belgian entinen pääministeri ja pitkäaikainen europarlamentaarikko. Hallitus koostuu puheenjohtajan ja rahastonhoitajan lisäksi kuudesta varapuheenjohtajasta ja 12 hallituksen jäsenestä.

”Akun Aarvan valinta kattojärjestömme hallituksen rahastonhoitajan vaativaan tehtävään on osoitus luottamuksesta, jota hän nauttii kansainvälisessä Eurooppaliikkeessä. Se kertoo myös Eurooppalaisen Suomen sitoutumisesta kansainvälisen Eurooppaliikkeen työhön ja arvoihin ja halustamme vahvistaa kattojärjestöämme”, toteaa Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Totti Sivonen.

Yli 70 eurooppalaista järjestöä, kansanliikettä ja EU-puoluetta yhteen kokoava European Movement International on 75 vuoden ajan johtanut keskustelua Euroopan yhdentymisestä ja eurooppalaisista arvoista. Liike tavoittaa vuosittain kymmeniä miljoonia eurooppalaisia ja vaikuttaa EU:n politiikan muotoutumiseen. EMI tarjoaa alustan kansalaisten ja sidosryhmien aktiiviselle osallistumiselle Euroopan yhteisten haasteiden ratkaisemisessa. Sen toiminnan keskiössä ovat Euroopan kansalaiset.

Eurooppalainen Suomi toivottaa Aku Aarvalle menestystä hänen uudessa roolissaan ja odottaa innolla hänen panostaan paremman Euroopan rakentamiseksi.

Lisätietoja:

Aku Aarva
rahastonhoitaja
European Movement International
+358 41 432 6510
aku.aarva@eurooppalainensuomi.fi

Totti Sivonen
toiminnanjohtaja
Eurooppalainen Suomi ry
+358 40 091 0409
totti.sivonen@eurooppalainensuomi.fi