Euroopan unionin tunnetaan ottavan suuria kehitysaskelia ja tekevän yhteisiä ponnistuksia kriisien tapahtuessa. Koronapandemia muodosti historiallisen kansainvälisen kriisin, jossa punnittiin kansalaisten, instituutioiden, valtioiden ja Euroopan yhteistyötä tilanteen ratkaisemiseksi. Lähes muutaman vuoden ajan Euroopan maissa nähtiin sulkutoimenpiteitä, matkustuskieltoja, karanteeneja, rajoituksia ja terveyteen kohdistuvia suosituksia.

Toisaalta Eurooppa ja Suomi ovat osoittaneet nopeaa kykyä elpyä pandemiasta rokotteiden, rajoitusten asteittaisen avaamisen ja yhteisten taloudellisten ratkaisujen avulla. Onko pandemian lievittyessä kuitenkaan paluuta enää aikaisempaan normaaliin? Muuttiko koronapandemia kansalaisten arvoja? Mihin suuntaan Suomi, Eurooppa ja maailma on kulkemassa koronapandemian jälkeisenä aikana?

Aiheesta keskustelemassa ja kansalaisten kysymyksiin vastaamassa ovat arkkipiispa Tapio Luoma, ulkoministeri Pekka Haavisto sekä THL:n hyvinvointivaikuttajat-osaston johtaja Tiina Laatikainen.

Keskustelun juontaa Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Jesse Jääskeläinen.

Tervetuloa mukaan keskusteluun 23.11. klo 17.00-18.30 EU@Oodiin Helsingin keskuskirjasto Oodin 1. kerroksessa, osoitteessa: Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki

Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa 16.40 alkaen.

Ilmoittauduthan etukäteen, sillä paikkoja on rajoitetusti: https://forms.gle/cXvwziFdcovPBv2u8

Tule paikalle vain terveenä.

Ethän osallistu, jos sinulla on mitään sairastumiseen viittaavia oireita, vaikka ne olisivat lieviä. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla muun muassa yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Euroopan Suunta -kampanja

Keskustelu on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia käsittelevää valtakunnallista Euroopan Suunta -kampanjaa. Eurooppalainen Suomi kutsuu sinut pyöreän pöydän ääreen keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta. Käsittelemme vuoden aikana EU:n ulkopolitiikkaa, ympäristöä, arvoja, integraatiota, laajentumista, puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaa, sosiaalista ulottuvuutta ja kaikkia niitä aiheita, jotka koskettavat EU-kansalaisia. Aiheita, joista sinulla ei ole varaa pysytellä hiljaa, koska agitaattorit, provokaattorit, autoritääriset johtajat, populistit, trollit ja demagogit ovat jo saaneet suunvuoronsa. Nyt on sinun vuorosi. On aika ottaa vastuu Euroopan tulevaisuudesta. Kerro meille, miten rakennat parempaa Eurooppaa?

Lisätietoa kampanjasta:

www.euroopansuunta.fi

#EuroopanSuunta #SinunTulevaisuutesi