Eurooppalainen Suomi jatkaa syksyllä Euroopan Suunta -kampanjaansa, jossa kutsumme suomalaiset pyöreän pöydän ääreen keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta. Olemme käsitelleet jo aiemmin keväällä sekä kesällä mm. EU:n ulkopolitiikkaa, ympäristöä, arvoja, integraatiota, Euroopan taloutta ja laajentumista ja yleisesti aiheita, jotka koskettavat kaikkia EU-kansalaisia sekä Euroopan tulevaisuutta.

Euroopan Suunta -kampanja haluaa juuri sinut vastaamaan kysymykseen siitä, miten rakentaisit parempaa Eurooppaa. Kampanja linkittyykin Euroopan tulevaisuuskonferenssiin, joka on Euroopan unionin aloite tuoda kansalaisia lähemmäksi päätöksentekoa ja herättää keskustelua Eurooppaa kohtaavista haasteista sekä tavoitteista. Mistä tahansa olet kotoisin ja mitä teetkin, konferenssi tarjoaa tilaisuuden pohtia, millaista tulevaisuutta haluat Euroopan unionille. Nyt jos koskaan on aika keskustella Euroopan tulevaisuudesta.

Euroopan parlamentti, neuvosto ja Euroopan komissio ovat sitoutuneet kuuntelemaan eurooppalaisia ja noudattamaan annettuja suosituksia toimivaltansa puitteissa. Konferenssin on kevääseen 2022 mennessä määrä esittää johtopäätöksensä ja antaa ohjeita Euroopan tulevaisuutta varten – ja sinä voit olla tässä mukana.

Eurooppalainen Suomi pyrkiikin kampanjansa avulla herättämään suomalaisia keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta. Tänä syksynä luvassa on keskustelua elvytyspaketista tasa-arvon näkökulmasta katsottuna, yrittäjyydestä ja yrittäjän vastuusta, terveydestä ja tulevaisuudesta sekä kestävästä tulevaisuudesta. Kampanjassa toteutetaan sekä tapahtumia että julkaistaan Euroopan Suunta -podcasteja. Syksyn tapahtumat järjestetään pitkälti etänä, eli ne ovat seurattavissa verkosta. Päätapahtumista tiedotamme myöhemmin.

Alla on listattu tapahtumat päivämäärineen:

23.9.2021 | Euroopan Suunta – Elvytyspaketti ja tasa-arvo

21.10.2021 | Euroopan Suunta – Yrittäjän vastuu murroksessa?

25.11.2021 | Euroopan Suunta – EU, terveys ja tulevaisuus

2.12.2021 | Euroopan Suunta – Kestävä tulevaisuus

Eurooppalainen Suomi toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta ja ottamaan osaa Euroopan tulevaisuuskonferenssiin.

Voit lukea lisää tulevaisuuskonferenssista täältä: https://futureu.europa.eu/?locale=fi ja kertoa ideasi Euroopan tulevaisuudesta täältä: https://futureu.europa.eu/processes

Lisätiedot:
Jesse Jääskeläinen
Erityisasiantuntija, EU-asiat ja kansalaisviestintä
puh. +358 40 542 0990
jesse.jaaskelainen@eurooppalainensuomi.fi