Tällä viikolla poliittiset ryhmät valmistautuvat 14-17 helmikuuta käytävään täysistuntosessioon. Mepit myös keskustelevat sekä äänestävät uudesta Euroopan syöväntorjuntasuunnitelmasta, EU:n ja Venäjän välisistä suhteista sekä EU:n yhteisestä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Euroopan tulevaisuuskonferenssin kansalaispaneeli koskien EU:n globaalia roolia sekä muuttoliikkeitä kokoontuu viikonloppuna. Komissaari Margrethe Vestager esittelee Euroopan mikrosirulain kollegion tapaamisessa tiistaina, kun taas sosiaali- ja terveysministerit keskustelevat keskiviikkona ja torstaina tavoista helpottaa terveydenhuollon yleistä saatavuutta.

Euroopan parlamentti
Maanantaina talous- ja raha-asioiden valiokunta keskustelee vuoden 2022 syyspaketin fiskaalisesta puolesta, inflaatiosta euroalueella, pandemian jälkeisistä taloustrendeistä ja näiden poliittisista vaikutuksista. Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta keskustelee siirtolaisten tilanteesta Puolassa ja Valko-Venäjän rajalla. Torstaina ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunta äänestää muutoksista koskien sääntelyä pattereista.

Euroopan komissio
Maanantaina korkea edustaja Borrell on Washingtonissa EU:n ja Yhdysvaltojen energianeuvostossa, missä han myös tapaa Anthony Blinkenin, Yhdysvaltojen ulkoministerin. Ursula von der Leyen puolestaan vastaanottaa Andrzej Dudan, Puolan presidentin. Keskiviikkona komissaari Jourová vastaanottaa Bisera Turkovicin, Bosnia ja Hertsegovinan ulkoministerin. Varapuheenjohtaja Margaritis Schinas puolestaan tapaa José Manuel Albaresin, Espanjan ulkoministerin.

Eurooppa-neuvosto
Maanantaina ja tiistaina maatalousministerit kokoontuvat epäviralliseen neuvoston tapaamiseen. Keskiviikkona ja torstaina terveysministerit keskustelevat tavoista edistää terveydenhuollon yleistä saatavuutta terveysunionin avulla. Sunnuntaina kauppaministerit taas keskustelevat kauppapolitiikan prioriteeteista ennen ulkoasiainneuvoston virallista tapaamista.

Suuri valiokunta
Suuri valiokunta aloitti viime perjantaina asiantuntijakuulemiset valtioneuvoston selvityksestä liittyen komission tiedonantoon talouspolitiikan EU-koordinaation arviosta. Talouspolitiikan koordinoinnin kehittämisellä pyritään esimerkiksi varmistamaan julkisen talouden kestävyys ja välttämään makrotalouden epätasapainoja EU:ssa.

#EUViikossa
Lähde: EMI
Kuva: Guillaume Périgois / UNSPLASH