Komission kollegio kokoontuu tiistaina keskustellakseen tiedonannosta energian hintoja koskien. Euroopan parlamentin täysistunto kokoontuu Strasbourgissa pitääkseen useita väittelyitä ja äänestyksiä mm. Valko-Venäjästä  ja EU:n turvapaikka-asioiden virastosta. Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto tapaa antaakseen ehdotuksen EU:n sinisestä kortista, kun taas ympäristöneuvostossa käydään läpi EU:n metsästrategiaa vuodelle 2030.

Euroopan parlamentti
Mepit osallistuvat täysistuntoihin tällä viikolla, missä he väittelevät ja äänestävät mm. EU:n ja Yhdysvaltojen tulevista suhteista, Valko-Venäjän tilanteesta vuosi protestien ja niiden väkivaltaisen tukahduttamisen jälkeen sekä pankkiunionista ja ihmisoikeuksien tilanteesta Myanmarissa.

Euroopan komissio
Tiistaina komissaari Timmermans osallistuu kollegion tapaamiseen, jossa esitellään tiedonantoa energian hinnoista, kun taas korkea edustaja Borrell on mukana johtamassa korkean tason uudelleensijoittamisen foorumin videokonferenssia Afganistania koskien torstaina. Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vierailee tänään Helsingissä, jossa hän tapaa pääministeri Sanna Marinin (sd.) ja esittelee komission arvion Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelmasta.

Euroopan neuvosto
Torstaina ja perjantaina oikeus- ja sisäasioiden neuvosto antaa ehdotuksen EU:n sinisestä kortista.  Ministerit tulevat myös keskustelemaan siirtolaisten seulonnan ja säilöönoton haasteista sekä Afganistanin tilanteesta. Ympäristöneuvosto käy puolestaan läpi EU:n metsästrategiaa vuodelle 2030 keskiviikkona Luxemburgissa.

Suuri valiokunta
Suuri valiokunta ja ulkoasiainvaliokunta saivat viime keskiviikkona pääministeri Sanna Marinin (sd.) selvityksen Euroopan unionin ja Länsi-Balkanin tulevasta huippukokouksesta (6.10) ja epävirallisesta päämieskokouksesta (5.10). Kokoukset järjestetään EU:n puheenjohtajamaassa Sloveniassa.

#EUViikossa
Lähde: EMI ja Eduskunta
Kuva: Lukasz Szmiegel