Euroryhmä kokoustaa tänään etänä ja komission kollegio puolestaan kokoustaa keskiviikkona. Aiheena ovat mm. kauppapolitiikka ja biologisen puolustuksen varautumissuunnitelma koskien mahdollisia tulevia terveyskriisejä. Terveys- ja elintarviketurvallisuudesta vastaava komissaari Stella Kyriakides tapaa torstaina verkon välityksellä G7-maiden terveysministerit sekä COVID-19:ta käsittelevän EU:n tieteellisen neuvontafoorumin. 

Euroopan parlamentti

Tällä viikolla parlamentissa on hiljaisempaa, sillä mepit työskentelevät pääosin parlamenttityön ulkopuolelle kuuluvien asioiden parissa. Parlamentaarinen toiminta jatkuu 22. helmikuuta valiokuntien kokousten yhteydessä.

Euroopan komissio

Kollegio kokoontuu keskiviikkona tarkastelemaan kauppapolitiikkaa mukaan lukien  WTO:n uusi aloite, siviili-, puolustus- ja avaruusteollisuuden välisiä synergioita koskevaa toimintasuunnitelmaa ja viestimään biologisen puolustuksen varautumissuunnitelmasta. Maanantaina varapuheenjohtaja Timmermans osallistuu etänä Euroopan teollisuuden pyöreän pöydän keskusteluun Euroopan vihreän kehityksen ohjelmasta, kun taas torstaina komission jäsen Kyriakides tapaa etänä G7-maiden terveysministerit sekä EU: n tieteellisen neuvontafoorumin COVID-19:sta.

Euroopan unionin neuvosto

Euroryhmä kokoontuu tänään etänä keskustelemaan makrotalouden kehityksestä ja poliittisista näkymistä euroalueella, euron kansainvälisestä roolista ja yrityssektorin vakavaraisuuden viimeaikaisesta kehityksestä muun muassa pandemian valossa. Muita tapahtumia ovat talous- ja valtiovarainministerien epävirallinen kokous, joka pidetään tiistaina, sekä epävirallinen koulutusministerien kokous, joka pidetään perjantaina.

#EUviikossa

European Movement International: sisältö ja grafiikka