Eurooppalaisen Suomen syyskokous valitsi kokouksessaan 9.12.2019 yksimielisesti vuoden 2021 puheenjohtajaksi kansanedustaja Ville Kauniston (Kok.). Jatkokaudelle valittu puheenjohtaja Kaunisto on kuluneen vuoden aikana yhteistyössä puheenjohtajiston kanssa luotsannut järjestön läpi merkittävästä strategiauudistuksesta ja koronapandemian aiheuttamasta toimintaympäristön dramaattisesta muutoksesta.

Eurooppalaisen Suomen puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Kaunisto.

”Kulunut vuosi on ollut monella tapaa haastava paitsi Eurooppalaiselle Suomelle myös suomalaiselle yhteiskunnalle, Euroopalle ja maailmalle. Koronaviruspandemian aiheuttama suru ja menetykset eivät unohdu hetkessä, mutta työtä paremman Euroopan rakentamiseksi on jatkettava haasteista huolimatta.

Olen otettu saamastani luottamuksesta jatkokaudelle. Uuden strategiakauden alussa työ vahvemman ja yhtenäisemmän EU:n puolesta jatkuu ja katse on vahvasti tulevassa neljännesvuosisadassa. Järjestön tavoitteena on nousta maan johtavaksi Eurooppa-keskustelun herättelijäksi ja eurooppalaisten arvojen puolustajaksi seuraavien vuosien aikana. Haaste on heitetty ilmaan.

Samaan aikaan on huomioita ympäröivä todellisuus. Koronaviruspandemian aiheuttamasta inhimillisestä katastrofista on selviydyttävä ja samalla on edistettävä Suomelle keskeisiä tavoitteita Euroopan unionissa. Digitalisaatio, ilmastonmuutos, eurooppalaiset arvot ja turvallisuus- ja puolustuspolitiikka ovat vain joitain teemoista, joiden parissa Eurooppalainen Suomi tulee seuraavien vuosien aikana työskentelemään.

Odotan innolla tulevan vuoden työtä ja järjestön historian ensimmäisen poliittisen ohjelman valmistelua”, toteaa Eurooppalaisen Suomen jatkokaudelle valittu puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Kaunisto.


Jatkokaudelle varapuheenjohtajiksi Eurooppalaisen Suomen syyskokous valitsi yksimielisesti kansanedustaja Eveliina Heinäluoman (SDP), järjestöaktiivi Gurmann Sainin ja Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtaja Anna Sirkiän (Kesk). Eurooppalaista Suomea johtaa siis sama voittava tiimi kuin vuonna 2020.

Eveliina Heinäluoma pressikuva 2019
Eurooppalaisen Suomen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eveliina Heinäluoma.

”Neljännesvuosisata EU-jäsenyyttä on takana, mutta nyt on aika katsoa tulevaisuuteen. Vuoden 2021 alussa, pahasti myöhässä, käynnistyy Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi. Odotamme tältä keskustelulta paljon ja otamme siihen itse osaa.

Eurooppalainen Suomi on mukana edistämässä kansallista keskustelua Euroopan tulevaisuudesta merkittävän valtakunnallisen kampanjan kautta. Kutsumme saman pyöreän pöydän ääreen niin kansalaiset, päättäjät kuin yhteiskunnalliset vaikuttajat ja esitämme kaikille tasa-arvoisesti saman kysymyksen – mitä suomalaiset haluavat Euroopan tulevaisuudelta?

Kiitos luottamuksesta jatkokaudelle tähän tärkeään tehtävään”, kiittää Eurooppalaisen Suomen vuoden 2021 ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eveliina Heinäluoma.

Eurooppalaisen Suomen uusi strategiakausi alkaa Euroopan tulevaisuutta käsittelevän konferenssin kanssa samaan aikaan. Vuoden 2021 toiminta painottuu demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltioperiaatteen puolustamiseen Euroopassa, faktapohjaisen EU-tiedon välittämiseen suomalaisille ja jatkuvaan sisäiseen kehitystyöhön, joka sisältää poliittisen ohjelman valmistelun ja henkilöjäsenuudistuksen.


Eurooppalaisen Suomen varapuheenjohtaja Gurmann Saini.

”Eurooppalainen Suomi on yli neljännesvuosisadan ikäinen järjestö. Meillä on paljon historiaa takana ja loistava tulevaisuus edessä, mutta sen edellytyksenä on kyky jatkuvaan uudistumiseen. Tulevan vuoden keskeisiä tavoitteita ovat uuden strategian jalkauttaminen, poliittinen ohjelmatyö ja jäsenuudistus.”, toteaa jatkokaudelle valittu varapuheenjohtaja Gurmann Saini.


Erityisesti pandemiavuonna digitaalisen tavoittavuuden merkitys on edelleen kasvussa. Vuoden 2021 aikana jatketaan Euroopan Suunta -podcastin parissa ja sen rinnalle luodaan uusia formaatteja, joilla tavoitetaan eri kohderyhmiä. Perinteistä jalkatyötä ei kuitenkaan unohdeta ja keskustelua edistetään lukuisten kumppanien kanssa.

Kirjoittajalta AnnaSirki | Uusi Suomi Puheenvuoro
Eurooppalaisen Suomen varapuheenjohtaja Anna Sirkiä.

”Tulevana vuonna Eurooppalainen Suomi ja Turun Eurooppa-foorumi yhdistävät voimansa. Eurooppa-päivää 9.5. juhlitaan Helsingissä ja tarkoituksena on esitellä alkusyksystä järjestettävän Turun Eurooppa-foorumin ohjelma-antia juhlapäivän aikana. Ennustan, että Eurooppa-foorumin rooli ja merkitys EU-keskustelun edistäjänä ja keskeisenä alustana kasvaa tulevana vuonna merkittävästi.

Tällaisen työn ja maantieteelliset raja-aidat ylittävän keskustelun edistämisessä on ilo olla mukana jatkossakin”,
toteaa jatkokaudelle Eurooppalaisen Suomen varapuheenjohtajaksi valittu Keskustanaisten varapuheenjohtaja Anna Sirkiä.


Eurooppalainen Suomi hyväksyi syyskokouksessaan yksimielisesti järjestön uuden strategian vuosille 2021–2025. Järjestön missio on muuttumaton – Eurooppalainen Suomi on parempaa Eurooppaa rakentamassa. Järjestön uudeksi visioksi nostettiin tahtotila järjestön tulevaisuudeksi: Eurooppalainen Suomi on maan johtava Eurooppa-keskustelun herättelijä ja eurooppalaisten arvojen puolustaja.

Tutustu Eurooppalaisen Suomen uuteen strategiaan täältä.

Eurooppalaisen Suomen hallitus 2021

Eurooppalainen Suomi ry

Eurooppalainen Suomi ry on suomalaisen Eurooppaliikkeen kattojärjestö ja osa 39 maassa toimivaa kansainvälistä European Movement Internationalia (EMI). Eurooppalainen Suomi on Suomessa rekisteröity ja oikeustoimikelpoinen, voittoa tavoittelematon ja poliittisesti sitoutumaton järjestö. Eurooppalaisella Suomella on noin 3 500 henkilöjäsentä, 14 yhteisöjäsentä, 10 paikallisjärjestöä ja viisi sisarjärjestöä. Sen toiminta tavoittaa vuosittain yli miljoona suomalaista.

Eurooppalainen Suomi on yhteisö niille, joille eurooppalaiset arvot ja Euroopan unioni ovat tärkeitä ja puolustamisen arvoisia asioita. Järjestön mielestä EU:n hyvät puolet ylittävät kiistatta kansainvälisen yhteistyön tuomat haasteet ja eurooppalainen yhteistyö on erityisesti Suomen kaltaisella pienelle maalle valtava voimavara ja turvaverkko.

Lisätietoja

Aku Aarva
toiminnanjohtaja
Eurooppalainen Suomi ry
+358 41 432 6510
aku.aarva[a]eurooppalainensuomi.fi
www.eurooppalainensuomi.fi