YHTEISÖJÄSENET SEKÄ
SISAR- JA ALUEJÄRJESTÖT

3

Eurooppaliikkeen kattojärjestönä Suomessa järjestö koordinoi merkittävää kansalaisjärjestöverkostoa ja toimii tiiviissä yhteistyössä yhteisöjäsentensä kanssa.

14 Yhteisöjäsentä

Kansalaisjärjestötoiminnan rinnalla toimimme aktiivisesti suomalaisten instituutioiden, organisaatioiden, yhdistysten ja poliittisten liikkeiden kanssa. Eurooppalaisen Suomen 14 yhteisöjäsentä ovat keskeisessä asemassa Eurooppaliikkeen toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa. Yhteisöjäsenten edustus Eurooppalaisen Suomen hallituksessa mahdollistaa tiiviit yhteydet järjestöjen välillä.

Eurooppaliikkeeseen kuuluvat kiinteästi Eurooppalaisen Suomen viisi sisarjärjestöä eli  Eurooppanuoret ry, Eurooppanaiset ry, Eurooppafederalistit ry, Euroklubi ry ja Euroopan kulttuuriyhdistys – EKSO ry.

Sisarjärjestöt ovat Eurooppalaisen Suomen jäsenjärjestöjä, mutta toimivat itsenäisenä osana Eurooppaliikettä omien tavoiteohjelmiensa puitteissa.

5 Sisarjärjestöä

5 Sisarjärjestöä

Eurooppaliikkeeseen kuuluvat kiinteästi Eurooppalaisen Suomen viisi sisarjärjestöä eli Eurooppanuoret ry, Eurooppanaiset ry, Eurooppafederalistit ry, Euroklubi ry ja Euroopan kulttuuriyhdistys – EKSO ry.​

Sisarjärjestöt ovat Eurooppalaisen Suomen jäsenjärjestöjä, mutta toimivat itsenäisenä osana Eurooppaliikettä omien tavoiteohjelmiensa puitteissa.

10 Aluejärjestöä

Eurooppalaisella Suomella on kymmenkunta aluejärjestöä, joiden tarkoituksena on koota eri puolilla Eurooppaa asuvat järjestön jäsenet paikallisiin yhdistyksiin.​

​Aluejärjestöt järjestävät itsenäisesti tapahtumia, tilaisuuksia ja yhteistä tekemistä sekä viestivät jäsenistölle ja alueiden asukkaille ajankohtaisista teemoista.

ALUEJÄRJESTÖT

3

Eurooppalainen Tampere

4

Eurooppalainen Häme

5

Eurooppalainen Keski-Suomi

6

Eurooppalainen Lappi

7

Eurooppalainen Vaasanseutu

8

Eurooppalainen Pohjois-Savo (alueverkosto)

9

Eurooppalainen Oulunseutu

10

Eurooppalainen Suomi Brysselissä