𝑻𝒆𝒓𝒗𝒆𝒕𝒖𝒍𝒐𝒂 𝒔𝒆𝒖𝒓𝒂𝒂𝒎𝒂𝒂𝒏 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒐𝒑𝒂𝒏 𝑺𝒖𝒖𝒏𝒕𝒂 -𝒌𝒆𝒔𝒌𝒖𝒔𝒕𝒆𝒍𝒖𝒂 𝒅𝒊𝒈𝒊𝒕𝒂𝒍𝒊𝒔𝒂𝒂𝒕𝒊𝒐𝒔𝒕𝒂 𝒋𝒂 𝒌𝒚𝒃𝒆𝒓𝒕𝒖𝒓𝒗𝒂𝒍𝒍𝒊𝒔𝒖𝒖𝒅𝒆𝒔𝒕𝒂!
Keskustelua pääset katsomaan 𝐔𝐮𝐝𝐞𝐧 𝐒𝐮𝐨𝐦𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐤𝐤𝐨𝐚𝐥𝐮𝐬𝐭𝐚𝐥𝐭𝐚 𝐣𝐚 𝐘𝐨𝐮𝐓𝐮𝐛𝐞𝐬𝐭𝐚 𝟏𝟕.𝟔. 𝐤𝐥𝐨 𝟏𝟓:𝟎𝟎: https://bit.ly/2Tfnre8
Onko sinulla kysymys panelisteille? Esitä se ke 14.6. mennessä Uuden Suomen verkkosivuilla julkaistavan ennakkojutun kommenteissa. Poimimme mukaan yleisön kysymyksiä tenttiä varten.
“Jos digitalisaatio on nykyajan vastine teollistumiselle, data on sen öljy.” kuvaavat Lindgren ja kumppanit (2019) kirjassaan “Digitalisaatio. Murroksen koko kuva”. Digitalisaatio muuttaa yhteiskunnan toimintamalleja nopeasti ja kansallisvaltiot yrittävät pysyä muutoksessa mukana. Digitalisaatio tuo mukanaan paljon mahdollisuuksia, mutta sillä on myös varjopuolensa.
Seuraavan ison harppauksen tuo Euroopassa ja maailmalla nopeasti yleistyvä 5G verkko ja sen mahdollistama asioiden internet. Samaan aikaan ylikansalliset digijätit hallitsevat yhä suurempia yksityisiltä ihmisiltä kerättyjä tietomääriä eikä lainsäädäntö pysy kehittyvän teknologian perässä.Yhä useampi palvelu on saatavilla verkon välityksellä, yritykset ja julkiset toimijat siirtävät toimintojaan verkkoympäristöihin ja sosiaalinen media on jo vakiintunut osa kansalaisten arkea. Dataa liikkuu paljon ja sitä hyödynnetään tuotteiden ja palveluiden markkinoinnissa ja kohdentamisessa. Samalla on syntynyt huoli siitä, miten hyvin yksilöt pystyvät hallitsemaan omaa digitaalista sormenjälkeään. Euroopan komissio onkin esittänyt eurooppalainen digitaalisen identiteetin lompakkoa, jossa käyttäjät voivat valita, mitä henkilötietoja he jakavat verkkopalvelujen kanssa. Tavoitteena on, että jäsenmaat sopisivat syyskuuhun 2022 mennessä digitaalisen identiteetin käyttöön ottamisessa tarvittavasta välineistöstä.
Mitä mahdollisuuksia tietoyhteiskunnan murros tuo yksilölle ja yhteiskunnalle? Entä mitä edellytyksiä yksilöllä ja yhteiskunnalla on säädellä kertyvää dataa ja sen käyttötapoja – saati omistusoikeutta? Pystyvätkö yksittäiset kansallisvaltiot digitalisaation tahdissa ja tulisiko EU:n ottaa selkeästi suurempi rooli kyberuhkien torjumisessa?
Kansalaisten kysymyksiin vastaamassa ja keskustelemassa digitalisaatiosta ja kyberturvallisuudesta ovat europarlamentaarikko 𝐌𝐢𝐚𝐩𝐞𝐭𝐫𝐚 𝐊𝐮𝐦𝐩𝐮𝐥𝐚-𝐍𝐚𝐭𝐫𝐢, kyberturvallisuutta tutkiva professori 𝐌𝐚𝐫𝐭𝐭𝐢 𝐋𝐞𝐡𝐭𝐨 Jyväskylän yliopistosta ja digitaalipolitiikkaan keskittynyt väitöskirjatutkija 𝐕𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐀𝐮𝐥𝐚 London School of Economisista.
𝐄𝐮𝐫𝐨𝐨𝐩𝐚𝐧 𝐒𝐮𝐮𝐧𝐭𝐚 -𝐤𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐣𝐚
Keskustelu on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia käsittelevää valtakunnallista Euroopan Suunta -kampanjaa.Eurooppalainen Suomi kutsuu sinut pyöreän pöydän ääreen keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta. Käsittelemme vuoden aikana EU:n ulkopolitiikkaa, ympäristöä, arvoja, integraatiota, laajentumista, puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaa, sosiaalista ulottuvuutta ja kaikkia niitä aiheita, jotka koskettavat EU-kansalaisia.Aiheita, joista sinulla ei ole varaa pysytellä hiljaa, koska agitaattorit, provokaattorit, autoritääriset johtajat, populistit, trollit ja demagogit ovat jo saaneet suunvuoronsa.Nyt on sinun vuorosi. On aika ottaa vastuu Euroopan tulevaisuudesta. Kerro meille, miten rakennat parempaa Eurooppaa?
Lisätietoa kampanjasta:
www.euroopansuunta.fi
#𝐄𝐮𝐫𝐨𝐨𝐩𝐚𝐧𝐒𝐮𝐮𝐧𝐭𝐚 #𝐒𝐢𝐧𝐮𝐧𝐓𝐮𝐥𝐞𝐯𝐚𝐢𝐬𝐮𝐮𝐭𝐞𝐬𝐢
Tuotannosta vastaa Krash Oy.