Kansanedustaja Ville Kaunisto Eurooppalaisen Suomen puheenjohtajaksi EU-juhlavuodelle 2020

Published by admin on

Eurooppalaisen Suomen syyskokous valitsi kokouksessaan 3.12.2019 yksimielisesti vuoden 2020 puheenjohtajaksi kansanedustaja Ville Kauniston (Kok.). Puheenjohtajana kansanedustaja Kaunisto johtaa Suomen keskeistä EU- ja Eurooppa-politiikkaan keskittyvää kansalais- ja keskusjärjestöä EU-juhlavuoteen 2020, kun Suomen EU-jäsenyyttä on kestänyt jo neljännesvuosisadan ajan.

”Olen otettu saamastani luottamuksesta. Eurooppalainen Suomi on tärkeimpiä paikkoja Suomessa vaikuttaa vahvemman ja yhtenäisemmän EU:n puolesta. Suomi on ollut EU-jäsenenä 25 vuotta ja EU on muuttunut paljon tämän aikana.

EU on digitaalisessa kehityksessä liian pitkään laahannut Yhdysvaltojen ja Kiinan perässä. Tarvitsemme yhtenäisen kokonaisvaltaisen strategian, jotta EU pystyy kilpailemaan digitaalisilla markkinoilla. Meidän on yhdessä luotava vahvoja digitaalisia ekosysteemejä kansalaisia varten ja heidän kanssaan.

Ilmastonmuutos ei tunne rajoja. Emme torju ilmastonmuutosta populistisilla iskulauseilla, vaan johdonmukaisilla EU-tason konkreettisilla ratkaisuilla. EU:lla on mahdollisuus ryhtyä globaaliksi ilmastojohtajaksi, mutta sitä varten kunnianhimon tason on oltava korkealla. Odotan innolla tämän edistämistä Eurooppalaisen Suomen puheenjohtajana”,  toteaa Eurooppalaisen Suomen vuoden 2020 puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Kaunisto.

Varapuheenjohtajiksi Eurooppalaisen Suomen syyskokous valitsi yksimielisesti kansanedustaja Eveliina Heinäluoman (SDP), Eurooppanuorten varapuheenjohtaja Gurmann Sainin ja Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtaja Anna Sirkiän (Kesk).

”Olen iloinen saadessani toimia Eurooppalaisen Suomen varapuheenjohtajana EU-jäsenyyden juhlavuotena. Suomalaisten luottamus EU:hun on hiljalleen palannut finanssikriisiä edeltäviin lukemiin. Unionin pitää nyt kyetä hyödyntämään kansalaisten luottamus ja osoittaa kykynsä yhteisten haasteiden ratkomisessa. Ilmastonmuutos ja kansalaisten turvallisuus ovat kysymyksiä, joita jäsenmaat kykenevät ratkomaan tehokkaammin yhdessä Euroopan unionin parissa”, painottaa Eurooppalaisen Suomen vuoden 2020 ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eveliina Heinäluoma.

Eurooppalainen Suomi keskittyy vuoden 2020 toiminnassaan demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltioperiaatteen puolustamiseen Euroopassa, faktapohjaisen EU-tiedon välittämiseen suomalaisille ja Suomen 25-vuotisen EU-jäsenyyden juhlistamiseen.

”On kunnia lähteä huikealla kokoonpanolla kohti EU-juhlavuotta. Olen iloinen nähdessäni entistä enemmän nuoria vastuullisissa tehtävissä.  Ensi vuonna meillä on vastuu panostaa  Eurooppaliikkeen kehittämiseen ja  faktapohjaisen EU-keskustelun jatkumiseen”, toteaa tuore varapuheenjohtaja Gurmann Saini.

Vuoden aikana käynnistetään projektit muun muassa Balkanin maiden ja EU:n suhteiden tiivistämiseksi ja Baltian maiden kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseksi. Tämän lisäksi järjestö toteuttaa mittavan Suomen 25-vuotista EU-jäsenyyttä käsittelevän ja juhlistavan kansalaisviestinnän kampanjan, joka huipentuu Eurooppa-päivänä 9.5. pidettävään kansanjuhlaan Helsingissä.

”Minulle on äärimmäisen tärkeää, että EU-päätöksenteosta ja Euroopan poliittisesta tilanteesta puhuttaisiin myös eurovaalien välillä, ei vain kampanja-aikana. Tätä työtä on ilo päästä tekemään Eurooppalaisen Suomen porukassa, erityisesti tulevana juhlavuonna. Juhlavuonna meidän on syytä keskittyä erityisesti EU:n perusarvoihin ja niiden toteutumiseen”, toteaa tuore varapuheenjohtaja Anna Sirkiä.

Eurooppalainen Suomi ry
Eurooppalainen Suomi ry on suomalaisen Eurooppaliikkeen kattojärjestö ja osa 39 maassa toimivaa kansainvälistä European Movement Internationalia (EMI). Eurooppalainen Suomi on Suomessa rekisteröity ja oikeustoimikelpoinen, voittoa tavoittelematon ja poliittisesti sitoutumaton järjestö.

Eurooppalainen Suomi on yhteisö niille, joille eurooppalaiset arvot ja Euroopan unioni ovat tärkeitä ja puolustamisen arvoisia asioita. Järjestön mielestä EU:n hyvät puolet ylittävät kiistatta kansainvälisen yhteistyön tuomat haasteet ja eurooppalainen yhteistyö on erityisesti Suomen kaltaisella pienelle maalle valtava voimavara ja turvaverkko.

Eurooppalaisella Suomella on noin 3 200 henkilöjäsentä, 14 yhteisöjäsentä, 10 paikallisjärjestöä ja viisi sisarjärjestöä. Sen toiminta tavoittaa vuosittain yli miljoona suomalaista.

Lisätietoja

Aku Aarva
toiminnanjohtaja
Eurooppalainen Suomi ry
+358 41 432 6510
aku.aarva@eurooppalainensuomi.fi
www.eurooppalainensuomi.fi


0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.