Euroryhmä | Latinalainen Amerikka | Yhdysvallat

Tiistaina euroryhmä keskustelee muun muassa COVID-19:n talousnäkymistä ja kuluttajansuojaministerit keskustelevat uudesta monivuotisesta kuluttajaohjelmasta, jonka komissio esittää myöhemmin tänä vuonna. Keskiviikkona ja torstaina Euroopan unionin ja Latinalaisen Amerikan parlamentaarinen edustajakokous tuo yhteen jäseniä Latinalaisen Amerikan alueellisista parlamenteista ja Euroopan parlamentista. Perjantaina ja lauantaina sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson osallistuu yhteiseen vierailuun Gran Canarialle Espanjan sisäministerin Fernando Grande-Marlaskan kanssa.

Euroopan parlamentti

Tällä viikolla kokoontuvat suhteista yleisafrikkalaiseen parlamenttiin vastaava valtuuskunta, suhteista Yhdysvaltoihin vastaava valtuuskunta ja suhteista Kanadaan vastaava valtuuskunta. Keskiviikkona ja torstaina Euroopan ja Latinalaisen Amerikan (Eurolat) edustajakokous tuo yhteen Latinalaisen Amerikan alueellisten parlamenttien ja Euroopan parlamentin jäseniä. Edustajakokous käsittelee COVID-19:n vaikutuksia sekä sosiaalista ja taloudellista elpymistä Atlantin molemmin puolin. Korkea edustaja Josep Borrell, Saksan ulkoministeri Heiko Maasin ja Amerikan kehityspankin uusi presidentti Mauricio Claver-Caronen odotetaan myös osallistuvan.

Euroopan komissio

Naapuruus- ja laajentumisasioista vastaava komissaari Olivér Várhelyi tapaa tiistaina Euroopan neuvoston Venetsian komission puheenjohtajan Gianni Buquicchion. Keskiviikkona koheesiosta ja uudistuksista vastaava komissaari Elisa Ferreira puhuu Slovakian tasavallan varapääministerin Veronika Remišován kanssa. 

Euroopan unionin neuvosto

Tiistaina pidetään euroryhmän verkkokokous. Euroalueen ministerit keskustelevat COVID-19:sta, euroalueen ja maailmantalouden taloudellisista näkymistä ja haasteista. Lisäksi kuluttajansuojasta vastaavat EU:n ministerit keskustelevat monivuotisesta kuluttajaohjelmasta, jonka komissio esittelee viimeisellä vuosineljänneksellä. Keskiviikkona EU:n talous- ja valtiovarainministerit keskustelevat rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estämisestä. 

Eduskunnan Suuri valiokunta

  • Tiistai 3.11.2020 klo 15.00: Suuren valiokunnan työjaosto
    • Valtioneuvoston selvitys: EU:n maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan uudistus
    • Jaostossa ovat kuultavina: professori Martti Koskenniemi, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman
  • Keskiviikko 4.11.2020 klo 13.00: Valtioneuvoston selvityksiä EU:n neuvoston kokousten valmisteluista
    • Valtioneuvoston selvitys: Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiiviksi työntekijöiden suojelemisesta syöpäsairauden vaaraa aiheuttaville tekijöille tai perimän muutoksia aiheuttaville aineille altistumiseen työssä liittyviltä vaaroilta annetun direktiivin 2004/37/EY muuttamisesta (Komission IV päivitys-direktiiviehdotus)

#EUviikossa

European Movement International: sisältö ja grafiikka