Europan Suunta -kampanja

PAREMPAA EUROOPPAA
RAKENTAMASSA

Euroopan tulevaisuuskonferenssi

Euroopan tulevaisuuskonferenssi on ainutlaatuinen ja ajankohtainen tilaisuus keskustella Euroopan haasteista ja tavoitteista. Mistä tahansa olet kotoisin ja mitä teetkin, konferenssi tarjoaa tilaisuuden pohtia, millaista tulevaisuutta haluat Euroopan unionille.

Euroopan parlamentti, neuvosto ja Euroopan komissio ovat sitoutuneet kuuntelemaan eurooppalaisia ja noudattamaan annettuja suosituksia toimivaltansa puitteissa. Konferenssin on kevääseen 2022 mennessä määrä esittää johtopäätöksensä ja antaa ohjeita Euroopan tulevaisuutta varten.

Sinä olet osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia.

Euroopan Suunta -kampanja

Kutsumme sinut pyöreän pöydän ääreen keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta. Käsittelemme vuoden aikana EU:n ulkopolitiikkaa, ympäristöä, arvoja, integraatiota, laajentumista, puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaa, sosiaalista ulottuvuutta ja kaikkia niitä aiheita, jotka koskettavat EU-kansalaisia.

Aiheita, joista sinulla ei ole varaa pysytellä hiljaa, koska agitaattorit, provokaattorit, autoritääriset johtajat, populistit, trollit ja demagogit ovat jo saaneet suunvuoronsa.

Nyt on sinun vuorosi. On aika ottaa vastuu Euroopan tulevaisuudesta. Kerro meille, miten rakennat parempaa Eurooppaa?

MINKÄLAISTA EUROOPPAA RAKENNAT?

VALITSE.

Emme halua liioitella, mutta pelissä on Euroopan tulevaisuus. Rakennammeko muureja rajoillemme vai luotammeko toisiimme?
Valinta on sinun.

Tutustu kampanjan sisältöön ja ota osaa.

FuturEU.Europa.EU – alusta kansalaisten ideoille

Eurooppalainen Suomi ja kansainvälinen Eurooppaliike (European Movement International) on tehnyt Euroopan tulevaisuuskonferenssin kansalaisalustalle useita aloitteita ja keskustelunavauksia, joita me pidämme tärkeinä. Voit tutustua aloitteisiimme ja osallistua niiden pohjalta käytävään keskusteluun oheisten linkkien kautta:

The Conference on the Future of Europe
An EU Response to COVID-19
Rule of Law
European Electoral Reform
Enhancing Citizen Participation in the European Union


The European Green Deal
The European Pillar of Social Rights
Moving Towards a Sustainable Europe
Tackling Youth Unemployment and the Skills Gap
EU Education at School
Deepening the Economic and Monetary Union


Strengthening the EU’s Position on the Global Stage
The Future of EU-UK Cooperation on Security and Defence
The Eastern Partnership
Promoting Peace, Stability and Investment in the Western Balkans
The EU and the Southern Neighbourhood: more than crisis-management
Regaining the Enlargement Momentum

KAMPANJAN TEESIT

Euroopan Suunta on meidän vilpitön, läpinäkyvä ja rehellinen yrityksemme herättää suomalaiset ottamaan osaa Euroopan tulevaisuuskonferenssiin.

Euroopan unioni kaipaa vuoropuhelua ja uudistumista.

Oikea suunta ei löydy ilman ruohonjuuritason kansalaiskeskustelua. Suomalaisten hiljainen enemmistö pitää Euroopan unionia meille kaikille hyödyllisenä asiana, mutta estradin varastaa äänekäs marginaali.

Hiljaisuus ei ole myöntymisen merkki.

Koska oletamme, että joku muu puhuu meidänkin puolestamme, agitaattorit, provokaattorit, autoritääriset johtajat, populistit, trollit ja demagogit hallitsevat ilmatilaa.

Joku muu ei ole nyt täällä. Sinä olet!

On aika ryhdistäytyä. Nostetaan hiljaisen enemmistön ääni kuuluville – niin lujalla äänellä, että se ylittää äänekkään marginaalin ja kantautuu Euroopan unionin päättäjien korviin.

Kerro miten rakentaisit parempaa Eurooppaa.

Parempaa Eurooppaa ei rakenneta välinpitämättömyyden ja hiljaisuuden kautta. Tule mukaan, osaksi pyöreän pöydän keskusteluja ja Euroopan tulevaisuuskonferenssia, ja vaikuta Euroopan Suuntaan.

OSALLISTU JA SEURAA KESKUSTELUA

Euroopan Suunta -podcast:

Erikoistuotantokausi Euroopan tulevaisuuskonferenssista

Euroopan Suunta -podcast käsittelee vuoden aikana 12 erikoisjakson aikana Euroopan tulevaisuuskonferenssin etenemistä, sisältöjä ja kuumimpia kysymyksiä. Keskustelua käydään osallistavasti, läpinäkyvästi ja rehellisesti

Vastaamme yleisön kysymyksiin polttavista aiheista ja haastattelemme maan johtavia päättäjiä, tutkijoita, toimittajia ja kansalaisyhteiskunnan edustajia Euroopan tulevaisuuskonferenssista.

Kuuntele valitsemaltasi alustalta:

Euroopan Suunta -keskusteluohjelma:

Pyöreän pöydän keskustelu Euroopan tulevaisuudesta

Euroopan Suunta -keskusteluohjelma on pyöreä pöytä, jossa päättäjät, tutkijat, median edustajat, kansalaisyhteiskunnan vaikuttajat ja muut niin kutsutut vaikuttajat laitetaan tiukan paikan eteen.

Pyöreän pöydän äärellä he nimittäin vastaavat suomalaisten sensuroimattomiin kysymyksiin, joita voi esittää muun muassa Uuden Suomen verkkosivuilla, aina ennen seuraavaa lähetystä.

Seuraa YouTubesta: