CAP | Ympäristö | Brexit

Published by Jesse Jääskeläinen on

Tänään ja huomenna Euroopan parlamentin ympäristöasioiden, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunta äänestää EU4Health-ohjelmasta. Lisäksi neuvottelut CAP:n 2021-2027 ehdotusten muutoksista käydään maatalouden ja maaseudun kehittämisen valiokunnan kokouksessa.  

Keskiviikkona komission jäsenet keskustelevat muun muassa kahdeksannesta ympäristöä koskevasta toimintaohjelmasta, the Renovation Wave -aloitteesta ja tiedonannosta investointien esteiden poistamisesta elpymisen saavuttamiseksi. Torstaina ja perjantaina EU:n johtajat kokoontuvat Eurooppa-neuvoston huippukokoukseen keskustelemaan suhteista Yhdistyneeseen kuningaskuntaan,  pandemiatilanteesta, ilmastonmuutoksesta ja suhteista Afrikkaan.  

Euroopan parlamentti

Ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunta äänestää ehdotetusta EU4Health-ohjelmasta, jonka tavoitteena on parantaa terveyden edistämistä ja terveydenhuoltojärjestelmien sietokykyä koko EU:ssa. Siinä keskitytään myös yhteistyön lisäämiseen EU:n tasolla tulevaisuuden terveyskriisien varalta. Lisäksi maatalouden ja maaseudun kehittämisen valiokunta neuvottelee mahdollisista muutoksista CAP:n (Common Agricultural Policy) 2021-2027 ehdotuksiin. Lisäksi torstaina Euroopan parlamentti järjestää julkisen kuulemistilaisuuden Euroopan kansalaisaloitteesta ”Minority Safepack – miljoona allekirjoitusta monimuotoisuuden puolesta Euroopassa”.

Euroopan komissio

Tiistaina komission jäsenet Schinas ja Johansson osallistuvat tapaamiseen Interpolin pääsihteerin Jürgen Stockin kanssa. Keskiviikkona komission jäsenten kollegio keskittyy tiedonantoon, joka koskee investointien esteiden poistamista elpymisen takaamiseksi, Recovery Wave -aloitetta, metaanistrategiaa ja kemikaalistrategiaa kestävyyden edistämiseksi. Myös kahdeksas ympäristötoimintaohjelma on tarkoitus käynnistää keskiviikkona. Se puolestaan tarjoaa puitteet EU:n yleiselle ympäristöpolitiikan kehittämiselle. Ohjelmassa määritellään painopisteet, asetetaan pitkän aikavälin visio ja tavoitteet. 

Eurooppa-neuvosto 

EU:n johtajat kokoontuvat Eurooppa-neuvoston huippukokoukseen Brysselissä torstaina ja perjantaina. Johtajat keskustelevat erosopimuksesta ja neuvotteluista Ison-Britannian kanssa, EU:n ilmastoneutraaliustavoitteesta vuoteen 2050 mennessä sekä EU:n ja Afrikan suhteista. Lisäksi johtajat keskutelevat rokotteiden kehittämisestä ja jakelusta EU:n tasolla.

Eduskunnan Suuri valiokunta

  • Keskiviikko 14.10.2020 klo 13.00: Valtioneuvoston selvityksiä EU:n neuvoston kokousten valmisteluista
  • Eurooppa-neuvosto 15.-16.10.2020: Valiokunnassa on kuultavana, pääministeri Sanna Marin

#EUviikossa

European Movement International: sisältö ja grafiikka


0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.