Talousarvio | Maatalous | Väestöraportti

Published by Jesse Jääskeläinen on

Tällä viikolla parlamentin jäsenet osallistuvat valiokuntien kokouksiin, joissa käsitellään muun muassa EU:n pitkän aikavälin talousarviota ja elvytyssuunnitelmaa, omien varojen järjestelmää sekä sosiaalisia oikeuksia, kulttuuria, ihmisoikeuksia ja ulkosuhteita. Maanantaina ja tiistaina Saksassa järjestetään epävirallinen maatalousministerien kokous. Tiistaina komission varapuheenjohtaja Šuica keskustelee Euroopan parlamentin jäsenten kanssa väestörakenteen muutoksista ja sen vaikutuksista.

Euroopan parlamentti

Tällä viikolla budjettivaliokunta (BUDG) äänestää EU:n omien varojen järjestelmästä. Komitea on myös toimittanut äänestyksen uudesta EU4Health-ohjelmasta, jonka tavoitteena on tehostaa unionin toimintaa terveyden alalla vuosina 2021-2027. Parlamentin jäsenet keskustelevat myös seuraavasta monivuotisesta rahoituskehyksestä, EU:n elvytyssuunnitelmasta sekä Saksan puheenjohtajakauden painopisteistä Euroopan ulkoministerin Michael Rothin kanssa.

Euroopan komissio

Tällä viikolla komission varapuheenjohtaja Dubravka Šuica osallistuu Euroopan parlamentin työllisyyden ja sosiaaliasioiden valiokuntaan keskustelemaan komission raportista väestörakenneraportista. Raportti julkaistiin kesäkuussa, ja siinä hahmotellaan väestörakenteen muutosten tärkeimmät tekijät Euroopassa ja esitetään samalla toimenpiteitä ihmisten, alueiden ja yhteisöjen tukemiseksi erityisesti kriisitilanteissa.

Euroopan unionin neuvosto

Puheenjohtajavaltio Saksa isännöi epävirallisen maatalousministerien kokouksen maanantaina ja tiistaina Saksan Koblenzin kaupungissa. EU:n maatalouskomissaari Janusz Wojciechowski osallistuu kokoukseen, jossa painopisteenä on koronapandemian vaikutukset maataloudessa. Saksan ministeri Julia Klöckner ja komissaari Wojciechowski kertovat kokouksen tuloksista tiistaina.

#EUviikossa

European Movement International: sisältö ja grafiikka


0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.